Παγώνη: Θέση της επιτροπής είναι ότι οι μαθητές μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Την ανάγκη να αυξηθούν τα τεστ κορωνοϊού σε σχολεία υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών.

Μιλώντας στο OPEN, τόνισε πως για τη διενέργεια των τεστ είναι απαραίτητη η ενίσχυση και η οργάνωση των διαγνωστικών κέντρων, με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Μ. Παγώνη σημείωσε πως θέση της επιτροπής, κατόπιν πολύωρων συζητήσεων και αναλύσεων, είναι πως οι μαθητές νοσούν πιο ελαφρά, αλλά μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Συμπλήρωσε πως τεστ κορονοϊού, εκτός από τα σχολεία, θα πρέπει να γίνονται ανά δέκα ημέρες και στους χώρους εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμμετοχή στους ελέγχους δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτική.

Το εμβόλιο καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη, ερωτηματικό η αφρικανική

Το εμβόλιο καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη σύμφωνα με όλες τις έρευνες, ενώ «δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι δεν καλύπτεται το αφρικανικό στέλεχος», ανέφερε η Μ. Παγώνη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Τόνισε, δε, πως τα η αύξηση των κρουσμάτων κατά το τελευταίο διάστημα οφείλεται στις μεταλλάξεις, που καθιστούν τον ιό «πιο επιθετικό και πιο θανατηφόρο», όπως τόνισε.

Τέλος, συνέστησε πως οι τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή), η βελτίωση των συνθηκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η αύξηση των τεστ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here