Παγκόσμια συγκίνηση: Νεκρός μετανάστης αγκαλιά με τη δίχρονη κόρη του στις όχθες ποταμού στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η φωτογραφία του νεκρού μετανάστη αγκαλιά με την δίχρονη κόρη του, που βρέθηκαν πνιγμένοι στις όχθες του ποταμού Ρίο Γράντε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, τον οποίο επιχείρησαν να περάσουν.

Η συγκλονιστική φωτογραφία με τα πτώματα να επιπλέουν μπρούμυτα κοντά στην όχθη του ποταμού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου θυμίζοντας την τραγωδία με τον μικρό Αϊλάν στις ακτές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο πατέρας, 25χρονος μάγειρας, η 21χρονη μητέρα και η μικρή τους κόρη είχαν φτάσει την περασμένη εβδομάδα στην Ματαμόρος αφού είχαν διασχίσει όλο το Μεξικό.

Το απόγευμα της Κυριακής η οικογένεια αποφάσισε να προσπαθήσει να περάσει κολυμπώντας στην αμερικανική όχθη του ποταμού Ρίο Μπράβο, συνοδεία ενός φίλου.

Ο πατέρας πήρε στην πλάτη του το παιδί και το έβαλε μέσα στην μπλούζα του για να διασχίσουν τον ποταμό. Όμως τους παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα και πνίγηκαν και οι δύο μπροστά στα μάτια της νεαρής μητέρας, η οποία κατάφερε να επιστρέψει ζωντανή στη μεξικανική όχθη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στις τοπικές αρχές.

Η μεξικανική κυβέρνηση επικρίνεται σφόδρα τις τελευταίες μέρες για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες.

Στα τέλη Μαΐου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ αν το Μεξικό δεν σταματήσει το κύμα μεταναστών από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Στις 7 Ιουνίου, οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία και οι ΗΠΑ έδωσαν διορία 45 ημερών στο Μεξικό για να λάβει μέτρα.

Φωτογραφία του AFP που ελήφθη το Σαββατοκύριακο και δείχνει δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι που έχουν συλληφθεί από βαριά οπλισμένα μέλη της μεξικανικής Εθνοφρουράς καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τον Ρίο Μπράβο για να φτάσουν στις ΗΠΑ προκάλεσε αγανάκτηση και δριμείες επικρίσεις για τη μεξικανική κυβέρνηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here