Παγίδεψαν τροχόσπιτο Γερμανών συνταξιούχων με εκρηκτικό μηχανισμό!

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρεται για να εξετασθεί, ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί-άγνωστο προς το παρόν από ποιον και γιατί- σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με το οποίο ανδρόγυνο Γερμανών συνταξιούχων ταξίδευε για διακοπές όπως είπε,  στην Ελλάδα!  

Πυροτεχνουργοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλλεξαν το μηχανισμό, ύστερα από επιχείρηση που προηγήθηκε στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Πλατάνου, όπου το ζευγάρι είχε σταθμεύσει το τροχόσπιτο, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο μηχανισμός ήταν κολλημένος στον πίσω αριστερό άξονα του οχήματος και κάτω από το αμάξωμα.

Τον ανακάλυψε το πρωί ο 70χρονος γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου, κατά τύχη όπως φαίνεται, όταν έσκασε το ένα λάστιχο του οχήματος και έσκυψε να δεί το όχημα.

Ο ίδιος υποψιάστηκε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία που έφτασε στο σημείο.

Αφού ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, ανέλαβαν δράση οι πυροτεχνουργοί και επαληθεύθηκαν οι αρχικές υποψίες του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη.

Στην κατάθεση που έδωσε ο ίδιος στην Αστυνομία είπε ότι βρίσκεται μαζί με την 64χρονη σύζυγό του για διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως είπε, έφτασαν στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες, ερχόμενοι από την ΠΓΔΜ, ενώ κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Πρόθεσή τους ήταν να ταξιδέψουν στη συνέχεια προς τη Θεσπρωτία και καθ’ οδόν για τον προορισμό τους, στάθμευσαν το τροχόσπιτο στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου πέρασαν την περασμένη νύχτα.

Η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here