ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων ο διαιτητής Παππάς”

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για τα επεισόδια του ντέρμπι, κατηγορώντας ουσιαστικά για την μη διεξαγωγή του τον διαιτητή Ανδρέα Παππά. Η οριστική απόφαση θα παρθεί σε νέα συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής τη Δευτέρα (30/11).

Οι «πράσινοι” εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Γιάννη Κάρμη, την Αθηνά Μπαλωμένου και τον υπεύθυνο για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννη Παναγιωτίδη, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Θοδωρής Γιαννίκος. Αρχικά, εκδικάστηκε η ένσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του φύλλου αγώνα αλλά και της απόφασης του διαιτητή Παππά να μην ξεκινήσει ο αγώνας με τους Ολυμπιακό.

Ο νομικός σύμβουλος του «τριφυλλιού» Γιάννης Κάρμης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση να γίνει η να μην γίνει ένα ματς είναι πολύ σημαντική απόφαση γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αντίδραση. Κατά το παρελθόν η αστυνομία δεν έχει επιτρέψει τέτοιες αποφάσεις υπό τον κίνδυνο των αντιδράσεων. Ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή που έφεραν τα όσα απαράδεκτα έγιναν στην συνέχεια. Δεν υπάρχει διάταξη που να καλύπτει μια τέτοια απόφαση, όπως αυτή που πήρε ο διαιτητής. Τίθεται θέμα αν η απόφαση είναι νόμιμη».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε την δυνατότητα παρέμβασης στον κ. Γιαννίκο, νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ολυμπιακός λέγοντας πως θα κρίνει μετά αν είναι νόμιμη η όχι, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η παρέμβαση των «ερυθρόλευκων» με υπόμνημα κατά της ένστασης του Παναθηναϊκού εντός τριών ωρών. “Να απορριφθεί η παρέμβαση ως αβάσιμη και αόριστη. Πρόκειται για διατάραξη της διαδικασίας”, υποστήριξε ο Κάρμης από την πλευρά του “τριφυλλιού”.

Η απολογία συνεχίστηκε κανονικά, με τον νομικό σύμβολου του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στο κομμάτι του κατηγορητηρίου που λέει για σπασμένο λουκέτο στη Θύρα 13: «Δεν έχουν λάβει χώρα τα περιστατικά για το πέταλο της 13 πριν την ματαίωση του ματς. Μόνο ο διαιτητής τα είδε. Ούτε η αστυνομία ούτε ο παρατηρητής. Ούτε το λουκέτο έσπασε ούτε έσπασαν τα κιγκλιδώματα πριν την ματαίωση του αγώνα. Δεν γίνεται να τροποποιήσετε ή να ερμηνεύσετε την δίωξη του εισαγγελέα. Δεν γίνεται να απολογηθούμε για διάταξη που δεν βρίσκεται στο δικό σας το κατηγορητήριο».

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος για το γήπεδο της Λεωφόρου, Γιάννης Παναγιωτίδης, απολογήθηκε για τον βαρύ εξοπλισμό που βρέθηκε στις εξέδρες, λέγοντας: “Ο βαρύς οπλισμός εκδηλώθηκε μετά τη ματαίωση του αγώνα. Όταν πρόκειται για ματαίωση του αγώνα, οι θύρες του γηπέδου ανοίγουν. Το γήπεδο παραδίνεται στην αστυνομία από νωρίς και ψάχνει τα πάντα. Η αστυνομία έχει βεβαιώσει πως “ουδέν παρατηρήθηκε” κατά τον έλεγχο του γηπέδου.

Μετά το περιστατικό με την φωτοβολίδα έγινε μια μικρή συμπλοκή στην Θύρα 11 αλλά δεν υπάρχει καμία απόπειρα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε κάποιες αντεγκλήσεις και χειρονομίες, έγινε προσπάθεια απώθησης απο την 3η σειρά της θύρας και μετά. Δεν έγινε κάτι άλλο. Αυτή η μικρή ένταση είναι μετά απο αρκετή ώρα. Βγήκε δυο φορές μετά ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και δεν υπήρχε η παραμικρή ένταση στο γήπεδο. Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το συμβάν με τις φωτοβολίδες. Απο κει και πέρα είναι λάθος τα όσα έχουν αναφερθεί για τα κιγκλιδώματα. Οι πόρτες στην θύρα 13 κλειδώνονται με 2 μπάρες. Οι πόρτες είναι έξοδος ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης. Κάθε πόρτα είχε δυο λουκέτα και μια αλυσίδα που δεν μπορεί να κοπεί. Ειδικά για αυτο το ματς μπήκε αυτο. Δεν έσπασε κάποιο λουκέτο. Δεν μπορούσε να γίνει αυτο. Είναι αδύνατο. Είναι θέμα χρόνου να βρεθούν οι δραστες με Τις φωτοβολίδες. Αυτή είναι η άποψη μου.

Ο διαιτητής δεν ήθελε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Το γήπεδο μετά τις 18.30 ήταν εκκλησία, καθόμασταν και παραλίγο να πλέξουμε πουλόβερ από την βαρεμάρα. Ήταν εκνευριστικά ήρεμη ατμόσφαιρα. Ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει ο αγώνας. Το γιατί δεν το ξέρω. Δεν μπορώ να μπω στην ψυχοσύνθεσή του. Ο διαιτητής είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων. Δημιούργησε όλη αυτή την έκρηξη, χωρίς να υπάρχει λόγος. Άφησε να γεμίσει το γήπεδο, για να πάρει αυτή την απόφαση. Εκτιμώ ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Άνοιξαν οι πόρτες διάπλατα μετά την αναβολή, για λόγους ασφαλείας, που πιθανόν κάποιοι να έβαλαν μέσα πυρσούς ή οτιδήποτε”.

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Παναγιωτίδη, σειρά πήρε ξανά ο κ. Κάρμης, ο οποίος έδωσε δύο φωτογραφίες σχετικά με τα όσα έγιναν στην θύρα 11, ενώ παράλληλα είπε: “Ο Παππάς ζήτησε το ανέφικτο. Πως γίνεται να του εγγυηθεί η αστυνομία ότι κάποιος δεν θα ανάψει μια φωτοβολίδα; Η αστυνομία είχε εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Η αστυνομία στην έκθεση της τονίζει πως είχε εγγυηθεί. Αυτά αναιρούν την κρίση, την εσφαλμένη κρίση του διαιτητή…”

Παράλληλα ο νομικός σύμβουλος του Παναθηναϊκού έδωσε την έκθεση της ΔΕΑΒ και αναφέρει το σχετικό εδάφιο για την ηρεμία που υπήρχε στην Λεωφόρο, μετά την ρίψη φωτοβολίδων κατά την αναγνωριστική βόλτα των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Κάρμης προσκόμισε και την απόφαση για το ματς του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη το 2005, από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.

Από την πλευρά της, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αθηνά Μπαλωμένου, ανέφερε: «Η ΠΑΕ δεν έχει καμία υπαιτιότητα για την απόφαση του διαιτητή να μην ξεκινήσει ο αγώνας. Ο διαιτητής βγήκε έξω για 35 δευτερόλεπτα. Δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα. Δεν πρέπει να εξοντώσετε μια ομάδα με μια τόσο μεγάλη οικονομική βλάβη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here