Π. Σεϊρλής: Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Η εντολή ήταν να δεχθούμε επίθεση», κατέθεσε σήμερα Πέμπτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής, ο οποίος  βρισκόταν στην παρέα του 34χρονου μουσικού στην καφετέρια Κοράλλι , το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του. 

Ο Παύλος Σειρλής ανέφερε ότι ο Λαγός έδωσε την εντολή για την επίθεση και χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως μία οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας.

«Είναι ένας στρατός, όλα πάνε βάση εντολών. Στον Τύπο έχουν δηλώσει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Αυτοί τα λένε. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Το συμπερασμά μου είναι μια οργάνωση τρελλών, που το μόνο που θέλουν να κανουν είναι να δολοφονούν ανθρώπους διαφορετικές απόψεις. Ανεξαρτητου φύλου ή ιθαγένεια. Αν δεν είσαι φίλος, είσαι εχθρός τους», ανέφερε.

«Εχω μάθει ότι η οργάνωση κινείται ως στρατός. Κάνουν οργανωμένες επιθέσεις και να έχουν αριθμητική υπεροχή και πάντα οπλισμένοι. Εχω διαβάσει ότι παίρνουν εντολές άνωθεν, χωρίς να ξέρω ακριβή οργάνωση. Πάντως, πρόσφατα ο γ.γ. δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και αλλού έχει πει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει έπαιρναν εντολή από το Λαγό και αυτός από πάνω. Όλα είναι αλυσίδα».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά από τις φωτογραφίες του που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ. «Ο μάρτυρας ουδέποτε αναγνώρισε το Ρουπακιά, ούτε εκείνη την στιγμή ούτε μέσα στο κρατητήριο, τον αναγνώρισε εκ των υστέρων» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά.

Στο σημείο αυτό οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα κ. Α. Τζέλης άρχισε να διαμαρτύρεται και τότε ακούστηκε από τα έδρανα της υπεράσπισης ο συνήγορος Τ. Μιχαλόλιας, δικηγόρος του Νίκου ΜΙχαλολιάκου να φωνάζει «καραγκιόζη». Ο κ. Τζέλης αποχώρησε από την αίθουσα και άλλη σύνηγορος πολιτικής αγωγής πηρε το λόγο και φώναξε προς τους συναδέλφους της στα έδρανα της υπεράσπισης: «Εκτός από φασίστες είστε και άνανδροι, σηκωθείτε και πειτε το».

Αναφερόμενος στη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα είπε: «Πήγαμε εγώ και ακόμη 8 άτομα προς το Κοράλι για να δούμε τον αγώνα (…) Σε κοντινό τραπέζι καθόταν μια παρέα τριών ατόμων. Υπήρχε μια κινητικότητα από πλευράς τους, αλλά δεν το συνέδεσα στο μυαλό μου. Έστελναν μηνύματα, έπαιρναν τηλέφωνα και έριχναν μερικά βλέμματα προς τη μεριά μας. Δεν υπήρχε όμως λεκτική αντιπαράθεση.

Βγαίνοντας από την καφετέρια διέκρινα τέσσερα άτομα. Ήταν μαυροφορεμένοι. Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ένας εξ αυτών κρατούσε ένα ρόπαλο ή καδρόνι. Τότε εμφανίζεται ένας μικρόσωμος κύριος από τη μεριά τους. Μας είπε ότι ήταν αστυνομικός και να απομακρυνθούμε για να μη γίνει φασαρία. Ξαναπήγε σε εκείνους, ξαναήρθε σε εμάς. Του είπαμε ότι δεν θέλουμε φασαρίες, μόνο να φύγουμε από το σημείο».

Οι σύζυγοι των Πατέλη και Αγγου στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο Παύλος Σεϊρλής.

 Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια Κοράλλι πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

Συνεχίσαμε να προχωράμε, κοιτάμε πίσω και είδαμε 30-40 άτομα, μαυροφορεμένα, με κράνη στα χέρια, ρόπαλα, να μας κυνηγάνε.

Εισαγγελέας: Όταν βγήκατε και είδατε αυτά τα άτομα, φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Σίγουρα, όταν βλέπεις άτομα με οπλισμό φοβάσαι.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι ήταν προσχεδιασμένο;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως ναι. Η εντολή είναι να δεχθούμε επίθεση.

Εισαγγελέας: Όχι να σας σκοτώσουν;

Μάρτυρας: Όταν πας με οπλισμό, δεν πας για να χαϊδέψεις τα αυτιά κάποιου.

Πολιτική Αγωγή: Ο Ρουπακιάς σε ποιον κατευθύνθηκε;

Μάρτυρας: Μόνο στον Παύλο.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί είχε μείνει πίσω.

Πολιτική Αγωγή: Μάθατε ποιος κρατούσε μαχαίρι;

Μάρτυρας: Έμαθα μετά ότι κρατούσε ο Ρουπακιάς.

Πολιτική Αγωγή: Μάθατε πού δέχτηκε χτυπήματα;

Μάρτυρας: Μάθαμε ότι είχε στρίψει το μαχαίρι στην καρδιά.

 

Περιέγραψε ότι ο ίδιος και άλλα τρία άτομα από την παρέα, τρέχοντας, βρέθηκαν σε μια πιλοτή για να κρυφτούν, κοντά στην Τσαλδάρη όπου είχε εγκλωβιστεί ο Παύλος. «Εγώ, από εκεί που βρισκόμουν, είδα μέχρι του σημείου που μπήκε ανάποδα στον δρόμο το ασημί αυτοκίνητο του Ρουπακιά και είδα ν’ ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ακριβώς στο ύψος που γινόταν η επίθεση στον Παύλο. Δεν είδα να τον μαχαιρώνει. Δεν είχα οπτική».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ελάχιστα λεπτά μετά εμφανίστηκε ομάδα ανδρών της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί τους έβγαλαν από την πιλοτή, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στο τμήμα. «Όταν φτάσαμε στο τμήμα τους είπαμε να μη μας βάλουν στον ίδιο χώρο με άτομα της άλλης ομάδας. Αυτοί μας έβαλαν μαζί με έναν κύριο. Στην πορεία μάθαμε πως ήταν ο δράστης. Αυτός καθόταν εκεί με το κινητό και έστελνε και έπαιρνε μηνύματα. Σε συνομιλία που είχα μαζί του μου είπε ότι ήταν περαστικός από το σημείο και ότι δεν ξέρει γιατί τον πιάσανε. Όταν όμως άκουσε να λέμε ότι ο Παύλος σκοτώθηκε χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον πάρουν από εκεί».

Ο Παύλος Σεϊρλής είπε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε ο Φύσσας δεν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή ή με κάποιον άλλο. Και για τον εαυτό του όμως ο μάρτυρας είπε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί τους. Εκ των υστέρων, όπως είπε, τους θεωρεί «μια οργάνωση τρελών που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σκοτώνουν ανθρώπους που είναι αντίθετοι με αυτούς, η οργάνωσή τους απ’ ότι κατάλαβα κινείται όπως ο στρατός: δέχονται εντολές, δεν κάνουν κάτι αν δεν πάρουν εντολή, κινούνται ομαδικά και φροντίζουν πάντα να υπερτερούν αριθμητικά και πάντα οπλισμένοι».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην άποψη που έχει σχηματίσει μελετώντας τα στοιχεία της υπόθεσης. Όπως τόνισε, σίγουρα υπήρξε εντολή του Γιάννη Λαγού για την επίθεση και τη δολοφονία. «Είναι ο άνωθεν του Πατέλη. Ο Πατέλης έχει πάρει εντολή από τον Λαγό για να ξεκινήσει την επίθεση σε μας. Θεωρώ ότι ήταν όλο προσχεδιασμένο».

Η κατάθεση της αδελφής του 34χρονου μουσικού Ειρήνης Φύσσα , η οποία επρόκειτο σήμερα να πραγματοποιηθεί, αναβλήθηκε για λόγους υγείας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here