Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» ούτε εκβιάζεται

Σκληρή απάντηση δίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Amos Hochstein, συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, ύστερα από την ευθεία παρέμβαση του τελευταίου στο θέμα του αγωγού Greek Stream και τη στάση της Ελλάδας . 

«Οι δηλώσεις του κ. Amos Hochstein για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου είναι προκλητικές και σχεδόν απειλητικές» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ.

Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος, σημειώνει ο υπουργός.

«Αντίθετα, η επιλογή να στηρίξουμε στο ελληνικό έδαφος έναν αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης.

Η Ελλάδα ακολουθεί με συνέπεια μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, που φιλοδοξεί να καταστήσει την χώρα ένα πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, εντός του οποίου θα διαφοροποιούνται και οι δρόμοι και οι πηγές προέλευσης φυσικού αερίου, χωρίς τείχη αποκλεισμού και νεοψυχροπολεμικών προκαταλήψεων.

Η νέα ανεξάρτητη Ελλάδα που αναδύεται, είναι πηγή σταθερότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους λαούς. Δύναμη που δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο ειρήνης, προόδου, δικαιοσύνης και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στις χώρες», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άμος Χόχσταϊν τόνισε στο 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ, ότι αν προχωρήσει ο Greek Stream, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Πρόκειται για τον αγωγό ο οποίος περνώντας από την Ελλάδα θα εφοδιάζει με ρωσικό φυσικό αέριο τις ευρωπαϊκές αγορές.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here