Π.Δ. 370/1983: Η επόμενη μέρα

 

Tου ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Μετά την άρση της απαγόρευσης φοίτησης στις δραματικές σχολές – ύστερα από την πρόσφατη τροποποίηση του Π.Δ. 370/1983 – έφτασε η στιγμή (διεκδίκησης) της επόμενης μέρας. Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, ανοικτό κάλεσμα για την “επόμενη μέρα” της πρωτοπόρου Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία ορίζει την ατζέντα με τον πλέον μετωπικό τρόπο. Ήτοι, θέτοντας περιεκτικά τα κρίσιμα ερωτήματα, τα επόμενα βήματα, αν προτιμάτε, ώστε η άρση της απαγόρευσης πέρα από τυπική/θεσμική να εξελιχτεί κα σε ουσιαστική/κοινωνική.

  1. Πώς διασφαλίζεται η εφαρμογή του νόμου από τις σχολές; Με ποιο τρόπο θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις και ποια θα είναι τα κριτήρια στην περίπτωση των αναπήρων;
  2. Πώς εξοπλίζονται κατάλληλα οι δραματικές σχολές προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση των ανάπηρων σπουδαστών τόσο στο δομημένο περιβάλλον – κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στο περιεχόμενο των μαθημάτων, με την ορθή προσαρμογή της εκπαίδευσης στην ανθρώπινη ποικιλομορφία.

Ο τόπος του καλέσματος της 19ης Φεβρουαρίου είναι το θέατρο FAUST (πλησίον της Καπνικαρέας) η δε ώρα είναι η 9η βραδινή. Όχι, δεν θα “σας πιάσουν από το λαιμό” οι της Κίνησης από τη στιγμή που θα εμφανιστείτε εκεί (όσοι και όσες ενδιαφέρεστε), αντίθετα, θα σας δοθεί μπόλικος χρόνος προσαρμογής στα “βαθιά”. Της ανοιχτής συζήτησης για την επόμενη μέρα θα προηγηθεί η παράσταση του έργου Lebensraum του Θανάση Τριαρίδη – σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου και πρωταγωνιστές επί σκηνής τους Πάνο Ζουρνατζίδη (μέλος της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α και της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία) και Σήφη Πολυζωίδη – που θα σας εισάγει/προσαρμόσει στα βαθιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

*Τόσο η παράσταση όσο και η συζήτηση θα διεξαχθούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Ο χώρος είναι φιλικός για ανάπηρες/ους.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3234095

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here