Π. Χρηστίδης στο ΡΡ: Επικοινωνιακή φούσκα η Ν.Δ-Αποκύημα της κρίσης του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ-Μόνο το ΚΙΝΑΛ ασκεί μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση

 

Συνέντευξη στον ΠΑΝΟ ΣΩΚΟ

  Μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί  σήμερα να ασκήσει μια σοβαρή μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ.  Παύλος Χρηστίδης περιγράφοντας ταυτόχρονα και την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει  το κόμμα του το επόμενο διάστημα  για να εκφράσει τον χώρο της κεντροαριστερας και της δημοκρατικής παράταξης.

  Mιλώντας στο presspublica.gr μεταξύ άλλων υποστηρίζει:.

  1. Για το Κίνημα Αλλαγής: “Οι προοδευτικοί πολίτες η δυναμική μεσαία τάξη στρέφεται προς εμάς για ουσία και παραγωγή προοδευτικής πολιτικής. Διαμορφώνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες με εμπιστοσύνη και αξιακό προσανατολισμό. Θέλουμε δίπλα μας κάθε προοδευτικό πολίτη”.

  2. Για την κυβέρνηση: “Η επόμενη μέρα της πανδημίας βρίσκει την οικονομία μας βαλτωμένη, την κοινωνία σε αβεβαιότητα και την Κυβέρνηση αμήχανη και άβουλη. Ο φόβος της ανεξέλεγκτης ανεργίας και μιας κρίσης μεγαλύτερης από την προηγούμενη είναι εδώ. Η κυβέρνηση είναι μια επικοινωνιακή φούσκα  αδυνατεί να δώσει λύσεις στην οικονομία, στην ανεργία, στις επιχειρήσεις και μόνη της σκέψη είναι να μοιράσει μπιλιετάκια σε ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας κρυφίως και αδιαφανώς, επιστρέφοντας στη λογική business as usual. Στον ένα χρόνο που είναι η Ν.Δ κυβέρνηση θυμηθήκαμε ξανά τι σημαίνει συντήρηση”.

  3. Για τον ΣΥΡΙΖΑ: “ Όταν ήταν κυβέρνηση λειτουργούσε με πελάτες και παραμάγαζα και το  ηθικό του κάταγμα είναι συντριπτικό, βαθύ και πληγώνει κυρίως τον κόσμο που τον ψήφισε”. Υποστηρίζει ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει αλλά θα έχει μόνο συρρίκνωση από δω και εμπρός. “Ήταν αποκύημα της κρίσης του 2009 και όσο αυτή μένει πίσω, αδυνατεί να βρει αφήγημα για το αύριο” τονίζει.

  4. Για τη Novartis: “Τα δυο πρόσωπα του Ιανού συνυπάρχουν στην υπόθεση Novartis. Είναι ολοφάνερο ότι στήθηκε μια σκευωρία εις βάρος πολιτικών προσώπων στο υπαρκτό και καραμπινάτο σκάνδαλο της εξέλιξης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης”. “Οι  πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες “ λέει και υποστηρίζει ότι ως πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα για την διερεύνηση της ουσίας του σκανδαλου και την αποζημιωση του ελληνικού δημοσίου.

  5. Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: “Τα σενάρια για Εκλογές τώρα δείχνουν φόβο και αδυναμία της ΝΔ μπροστά στο απαιτητικό αύριο”.

 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Η κ. Γεννηματά σε άρθρο της στα ΝΕΑ υποστήριξε ότι η ανάγκη για σοβαρή προγραμματική μαχητική αντιπολίτευση είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Μπορεί το ΚΙΝΑΛ να ασκήσει μια τέτοια αντιπολίτευση;

Μόνο το Κίνημα μπορεί να το κάνει και έτσι γίνεται. Αποδείχτηκε και στην ερώτηση της κ. Γεννηματά στον κ. Μητσοτάκη, που τον ανάγκασε να παραδεχτεί τα λάθη της διακυβέρνησης του και να αποδεχτεί σειρά δικών μας προτάσεων.

Η χώρα, ήδη, βρίσκεται σε μια δίνη γεγονότων που θα την επηρεάσουν καθοριστικά για τα επόμενα χρόνια.  Ζητήματα  όπως η εξέλιξη της πανδημίας, η καθίζηση της οικονομίας και η αντιμετώπιση της ανεργίας, η εξέλιξη των εθνικών θεμάτων και η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είναι μόνο μερικά από τα αγκάθια της μετα-κορονοϊού εποχής. Η κυβέρνηση από τη μεριά της εγκλωβισμένη σε έναν επικοινωνιακό οίστρο, αδυνατεί να δώσει λύσεις στα παραπάνω θέματα και μόνη της σκέψη είναι να μοιράσει μπιλιετάκια σε ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας κρυφίως και αδιαφανώς, επιστρέφοντας στη λογική business as usual. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά μας αποκαλύπτει το μαγαζί γωνία που λειτουργούσε όταν ήταν κυβέρνηση με πελάτες και παραμάγαζα και το ηθικό του πλεονέκτημα της να θάβεται στα θεμέλια της Παπαδημούπολης. Το ηθικό κάταγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως συντριπτικό, βαθύ και πληγώνει κυρίως τον κόσμο που τον ψήφισε.

-Θεωρείτε δηλαδή ότι η αντιπαράθεση  κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι κατώτερη των περιστάσεων  και των αναγκών της κοινωνίας και της πολιτικής ουσίας;

Και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναλώνονται στο ποιο θα βγάλει περισσότερη βρωμιά για τον πολιτικό του αντίπαλο. Το αποτέλεσμα; Δυσφημούν την πολιτική, την κάνουν αποκρουστική σε κάθε άξιο και νέο πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά. Κι αυτή είναι μια ζημιά μεγαλύτερη από τα σκάνδαλα που αναμοχλεύουν. Γιατί η πολιτική είναι ευγενής δραστηριότητα, έχει κοινωνικό πρόσημο, σημαίνει να δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου στον άλλο, να αφιερώνεσαι σε ένα ιδανικό και να δουλεύεις γι’ αυτό.

-Τι διαφορετικό θα φέρετε κ. Χρηστίδη στην άσκηση αντιπολίτευσης  που δεν είχατε μέχρι τώρα;

Εμείς, ήδη από τον Ιούλιο του 2019, μιλήσαμε για το ρόλο μας στην αντιπολίτευση. Το Κίνημά μας, με προτάσεις και αξιακό πλαίσιο, ανανέωση και όραμα για την ισχυρή Ελλάδα, σηματοδοτεί την πρωταγωνιστική του πορεία στη νέα εποχή με δυναμικές πολιτικές και δράσεις. Θέλουμε  να κρατήσουμε την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες. Η ανάγκη σοβαρής, προγραμματικής, μαχητικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Διαμορφώνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες με εμπιστοσύνη και αξιακό προσανατολισμό. Θέλουμε δίπλα μας κάθε προοδευτικό πολίτη και τον καλούμε να συμπορευτούμε στο συλλογικό αγώνα για μια νέα μεγάλη προοδευτική Αλλαγή. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, παραμένουμε σταθεροί σε αξίες και αρχές που δυναμώνουν την Δημοκρατία. Στηρίξαμε και ψηφίσαμε θεσμικές αλλαγές που έβαζαν φρένο στην εξουσία –ακόμα κι όταν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι ο έλεγχος της κάθε εξουσίας γίνεται μόνο με θεσμικούς όρους. Με την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης κι όχι με την εξευτελιστική υποταγή της σε βρώμικα κυβερνητικά κυκλώματα. Εμείς ψηφίσαμε νόμους που έφεραν διαφάνεια κάθαρση στο πολιτικό σκηνικό. Κι όλα αυτά τα κάναμε γιατί γνωρίζουμε καλά ότι δεν αρκεί να πιστεύεις στην καλοσύνη και την ηθική των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα θεσμικών αναχωμάτων που θα αναχαιτίσουν οποιονδήποτε επιβουλευτεί εξουσίες που δεν πρέπει να έχει. Κι όλα αυτά τα κάναμε υποκινούμενοι από την αλληλεγγύη μας προς τους πιο αδύναμους. Γιατί μόνο το πλέγμα των νόμων και των θεσμών μπορούν να προστατεύσουν τους ασθενέστερους από την αυθαιρεσία της εξουσίας.

Εσείς σαν κόμμα έχετε ολοκληρώσει τις οργανωτικές σας διαδικασίες, έχετε αποκτήσει την πολιτική ομοιογένεια που χρειάζεται ένα κόμμα με φιλοδοξίες να ξαναεκφράσει την δημοκρατική παράταξη;

Το Κίνημα είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο και το λαό. Ήδη συνθέτουμε νομαρχιακές επιτροπές, με στόχο την ανάδειξη νέων το συντομότερο. Η πορεία δημιουργίας της Νεολαίας του Κινήματος επίσης ξεκίνησε, ενώ ήδη προετοιμάζουμε την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, με θέμα την προσφορά και την προοπτική του ΕΣΥ.  Η συνδιάσκεψή μας προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο και προσαρμόζεται, στα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας. Στη ΔΕΘ και στην Συνδιάσκεψη θα καταθέσουμε το δικό μας Κυβερνητικό πλαίσιο. Προχωράμε μπροστά, με το βλέμμα μας στραμμένο στις αγωνίες των πολιτών για καλές, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Η κρίση που ζήσαμε και ζούμε επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η πολιτική επιστρέφει. Η Δημοκρατική παράταξη και το Κίνημά μας είναι ο επιταχυντής των εξελίξεων και των θετικών εκπλήξεων. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν ενεργά για να οδηγήσουμε μαζί, την παράταξη μας στη νέα εποχή.

Πως κρίνετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ποια είναι τα θέματα στα οποία είστε απέναντι στην κυβέρνηση; Λένε πολλοί επικριτές σας ότι σε πολλά θέματα  χαρίζεστε στην κυβέρνηση..

Με εξαίρεση τη διαχείριση της περιόδου του lockdown, είναι επικοινωνιακή φούσκα.

H Κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά για τις πράξεις και κυρίως τις παραλείψεις της. Εμείς είμαστε εδώ για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Είναι εμφανές ότι συμπληρώνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης, η ΝΔ έχει επιλέξει τα επικοινωνιακά σόου, έναντι της δράσης και της πολιτικής. Σε αυτόν τον χρόνο, ξαναθυμηθήκαμε πολύ γρήγορα τι σημαίνει συντήρηση.  Η κυβέρνηση που ήταν «έτοιμη» και με «πλήρες» σχέδιο ένα χρόνο μετά έχει μια σειρά από αστοχίες, λάθη και κακές εκτιμήσεις γύρω από σημαντικά θέματα όπως οι εργασιακές σχέσεις, η δημόσια διοίκηση και η οικονομία. Η υπόθεση με τα vouchers, οι βίαιες παρεμβάσεις στον αθλητισμό, η αναξιοκρατία των διοικητών νοσοκομείων, η ανάπτυξη που έγινε στασιμότητα πριν τον κορονοϊό, η πλήρης αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η τραγική διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού,  η επιχείρηση ελέγχου του κράτους, με κομματικούς εκλεκτούς παντού ξεγύμνωσαν τον «μεταρρυθμιστικό οίστρο» που με τόση ορμή τον ευαγγελιζόταν αυτή η κυβέρνηση, ειδικά μέχρι την καραντίνα. Η επόμενη μέρα, όμως, αυτής της πανδημίας βρίσκει την οικονομία μας βαλτωμένη, την κοινωνία σε αβεβαιότητα και την Κυβέρνηση αμήχανη και άβουλη. Ο φόβος της ανεξέλεγκτης ανεργίας και μιας κρίσης μεγαλύτερης από την προηγούμενη είναι εδώ. Τι κάνει η ΝΔ για να προστατεύσει τους εργαζομένους; Τίποτα. Τι κάνει η ΝΔ για να στηρίξει τις επιχειρήσεις; Ελάχιστα. Τι κάνει η ΝΔ για να πιέσει τις τράπεζες; Παρακάλια. Τι κάνει η ΝΔ για να τα καλύψει όλα αυτά; Δίνει εκατομμύρια στα ΜΜΕ, χωρίς λογοδοσία και διαφάνεια. Το εργατικό εισόδημα είναι απροστάτευτο, η ιδιωτική οικονομία σε τέλμα.

Σε όλα αυτά το Κίνημά μας είναι απέναντι και δεν χαρίζει κάστανα σε κανένα. Κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και στη Βουλή και γίνεται ένα με τον πολίτη που πλήττεται και στοχοποιείται. Η ανάγκη σοβαρής, προγραμματικής, μαχητικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ και μετά την υποκρισία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι προοδευτικοί πολίτες η δυναμική μεσαία τάξη στρέφεται προς εμάς για ουσία και παραγωγή προοδευτικής πολιτικής.

Η novartis ήταν σκευωρία η σκάνδαλο; Δεν φαίνεται να πείθεται η κοινή γνώμη ότι  κατέστρωσε ένα τέτοιο  σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως όταν η ίδια η novartis παραδέχθηκε μέσω του συμβιβασμού της επι της ουσίας την ύπαρξη σκανδάλου και η ανακοίνωση των αμερικάνικων αρχών μιλάει για αξιωματούχους της κυβέρνησης;

Τα δύο πρόσωπα του Ιανού συνυπάρχουν στην υπόθεση Novartis. Είναι ολοφάνερο ότι στήθηκε μια σκευωρία εις βάρος πολιτικών προσώπων στο υπαρκτό και καραμπινάτο σκάνδαλο της εξέλιξης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Έχουμε πια και την απόφαση για την Novartis στις ΗΠΑ και αποδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο το φιάσκο στην περιβόητη εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Το σκάνδαλο Novartis υπάρχει και έχει πληρωθεί πολύ ακριβά από τους Έλληνες. Πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στις πραγματικές του διαστάσεις και χωρίς χρονοτριβή. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η συγκεκριμένη ευθύνη της εταιρείας και να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου. Η ελληνική Δικαιοσύνη, μπορεί να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για να αποκαλύψει τις πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, τις υπόγειες συναλλαγές και την διαφθορά που συνδέονται με αυτές. Επίσης, επειδή πρέπει, εκτός από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, να δούμε επί της ουσίας το θέμα σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Γιατί θέλετε στο κάδρο των ευθυνών και των ενόχων και τον κ. Τσίπρα; Θα έλεγε κανείς ότι στο δικό σας χώρο θα έπρεπε να ήσασταν πιο προσεκτικοί όσον αφορά διώξεις πρώην πρωθυπουργών.

Η Φώφη γεννηματα μίλησε για τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα. O πολιτικός αρχηγός ή ήξερε και κάλυπτε ή δεν ήξερε και είχε άγνοια τι γινόταν στην αυλή του, όπου στήνονταν σκευωρίες και παραμάγαζα. Τι έκανε 4,5 χρόνια που ήταν στην εξουσία για την υπόθεση της Νovartis;

Ξαναρωτάω εμφατικά, τι έκανε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του για την διερεύνηση της ουσίας του σκανδάλου και την εξασφάλιση αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου; Τίποτα. Τώρα πια αποδεικνύεται περίτρανα η βαριά πολιτική κληρονομιά τους στη σπίλωση και τη “δολοφονία χαρακτήρων” των πολιτικών τους αντιπάλων.  Στις πλάτες των οργισμένων από την κρίση πολιτών οργανώθηκε ένα πολιτικό σχέδιο με στόχο την εξουσία, Οχι την πρόοδο της χωρας.

Οι πολιτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του είναι έκδηλες και προφανείς και περιμένουμε να τις αναλάβει. Εμείς δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή αλλά ζητάμε από τη δικαιοσύνη να διερευνηθούν όλα, άμεσα. Να χυθεί άπλετο φως και να πέσουν οι μάσκες. Ίσως για αυτό ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να βγάλει τον κ. Τσίπρα από το κάδρο των ευθυνών. Δείχνει τον κ.Παππά και απαλλάσσει το «αφεντικό». Το Κίνημά μας θα αποτελέσει το αντίβαρο για την προστασία της Δημοκρατίας με πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή να βουλιάξει στο βούρκο μαγαζιών, παραμάγαζων ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί, ειτε απο τη ΝΔ είτε απο το ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό και κοινωνικό αίτημά για κάθαρση και διαφάνεια ως άλλοθι για μικροπολιτικά παιχνίδια.

Σας αφορά η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η προσπάθεια που κάνει να σας … φλερτάρει επίμονα; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα συζητούσατε μαζί του το ενδεχόμενο μιας κοινής αντιμετώπισης κάποιων θεμάτων η ακόμα και συνεργασίας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μόνο συρρίκνωση από δω και εμπρός. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως είναι το κλίμα που εισπράττει κάθε ψύχραιμος παρατηρητής. Ήταν αποκύημα της κρίσης του 2009 και όσο αυτή μένει πίσω, αδυνατεί να βρει αφήγημα για το αύριο. Γιαυτό το λόγο, κυρίως, ζει μόνο μέσα από ψευτοπολώσεις, διχαστική ρητορική και τεχνάσματα. Η προοδευτική πολιτική όμως, θέλει ιδέες, συνέπεια, ατομικό ήθος, όραμα. Αυτά θέλουμε να εκφράσουμε εμείς, με στόχο την αλληλεγγύη,τη  Δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος για όλους. Είμαστε, εδώ, παρόντες και έτοιμοι να σπάσουμε ξανά αυγά, έτοιμοι να κάνουμε χωρίς φόβο εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να αλλάξει η σελίδα οριστικά σελίδα.

Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρακράτος. Που στηρίζετε αυτή την βαριά κατηγορία και μάλιστα για ένα χώρο που ιστορικά υπήρξε θύμα του παρακράτους όπως και ο δικός σας χώρος επίσης; Θα λέγατε το ίδιο για την σημερινή κυβέρνηση;

Ο κ. Τσιπρας συμπορεύτηκε με τον κ. Καμμένο για να χρησιμοποιήσει τις πρακτικές και τις λογικές ενός αντιθεσμικού συστήματος, που βλέπουμε να ξεγυμνώνεται. Πράγματι, το παρακράτος ήταν πάντοτε δεξιό και χτύπησε τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα. Ο κ. Τσιπρας είχε την ευκαιρία μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις να διαχωρίσει τη θέση του. Φαίνεται, όμως, ότι είτε φοβάται, είτε γνώριζε και καλύπτει. Τώρα, η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει άμεσα και εις βάθος την υπόθεση αυτή και να αποδώσει ευθύνες όπου προκύψουν. Η Δημοκρατική Παράταξη , το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε στο πετσί του παρακρατικές πρακτικές και σκευωρίες και βγήκε αλώβητο και πρωτοπόρο πάντα με τον λαό αρωγό και πρωταγωνιστή. Τα παρακμιακά φαινόμενα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Όπως και οι φορείς τους. Το ζήτημα είναι αν θα τα αφήσουμε να κυριαρχήσουν. Και σε αυτό δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Δημοκρατία μας δεν ανέχεται μεθοδεύσεις συγκάλυψης. Τα παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν όπου και αν υπάρχουν. Όλα στο φως.

Πιστεύετε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές;

Τα σενάρια για Εκλογές τώρα δείχνουν φόβο και αδυναμία της ΝΔ μπροστά στο απαιτητικό αύριο.

Η ΝΔ έχει νωπή εντολή διακυβέρνησης, μόλις τώρα συμπληρώνεται ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης. Εκλογές με μάσκες και γάντια δεν γίνονται. Εκλογές χωρίς επαφή με τους πολίτες, συζήτηση, διάλογο δεν γίνονται.  Είναι η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί. Η κυβέρνηση να κυβερνήσει και να παράξει επιτέλους πολιτική και να πάρει αποφάσεις, η αντιπολίτευση να ελέγξει και να κρίνει και όλοι να εστιάσουμε στα δύσκολα που έρχονται, λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ετσι θα έρθει η ελπίδα ξανά στους Ελληνες!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here