Του ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ακούμε για πακτωλό εκατομμυρίων.

Ενίσχυση από δω, ταμεία από εκεί, ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ παραπέρα.

Πρόγραμμα τάδε, πρόγραμμα, πρόγραμμα…

Υπάρχουν χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που με τεράστιες θυσίες μπόρεσαν και στάθηκαν όρθιες την δεκαετία της κρίσης. Με συνέπειες τόσο οικονομικές όσο και ηθικές. Με ελάχιστα έσοδα, με την δαμόκλειο σπάθη και την απειλή των Τραπεζών και του δημοσίου

Μαζί με αυτές χιλιάδες εργαζόμενοι, βίωσαν την πίεση, την ανεργία κλπ

Ένα μεγάλο μέρος αυτών, δεν είχαν πάρα ελάχιστα ή καθόλου κρατική μέριμνα και φυσικά δεν συζητώ για τις Τράπεζες που δεν έχουν έλεος. Ακόμα και τώρα υπάρχουν επιτόκια με διψήφιο νούμερο.

Αφού κατάφεραν να επιβιώσουν με όποιες συνέπειες, ήρθε η Πανδημία να βάλει την ταφόπλακα. Βρίσκονται σε κατάσταση απελπιστική οι ίδιες  και χιλιάδες εργαζόμενοι.

Για αυτήν την κατάσταση, δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν είναι θύματα κακών επιλογών αλλά μιας Υγειονομικής Παγκόσμιας κρίσης, που αναστέλλεται η λειτουργεία της «Ελεύθερης Αγοράς» για την προστασία του κοινωνικού συνόλου με Κυβερνητική απόφαση.

Ένας κλάδος που γνωρίζω καλά, είναι αυτός των κατασκευαστών Συνεδριακών και Εκθεσιακών περιπτέρων, καθώς και εταιρειών διοργάνωσης Συνεδρίων, Εκθέσεων, event κλπ

Σε αυτόν τον κλάδο υπάρχουν δεκάδες εταιρείες, και ακόμα περισσότερες που έχουν άμεση εμπλοκή σε όλη αυτή την βιομηχανία (Ηλεκτρολόγοι, Οπτικοακουστικά, ξυλουργοί, κλπ) και φυσικά χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο κλάδος των συνεδρίων και των εκθέσεων, στο σύνολό του, συμβάλει στην εμπορική επικοινωνία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, μέσω της προβολής προϊόντων και υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι η οικονομική ενίσχυση της χώρας μας (συνεδριακός τουρισμός, καταναλωτικά προϊόντα, νέες τεχνολογίες, κλπ). Ο ίδιος κλάδος, συνδράμει στο έργο των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, δεδομένου ότι μέσω της διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και συναντήσεων επικοινωνούνται και προβάλλονται τα επιτεύγματα των επιστημών και ιδιαίτερα της ιατρικής επιστήμης, όπου η επικοινωνία της αποτελεσματικότητας θεραπειών και φαρμάκων αποτελεί ύψιστη ανάγκη για τα ευνομούμενα κράτη.

Στον κλάδο αυτό έχει επιβληθεί παύση εργασιών από τους πρώτους και θα γίνει επανέναρξη από τους τελευταίους. Από κυβερνητικής πλευράς, πέρα από τα πρώτα μέτρα που αφορούσαν το σύνολο σχεδόν της αγοράς, δεν υπάρχει καμία μέριμνα.

Με βάση την εικόνα σήμερα, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, πολλές από αυτές της εταιρείες θα βάλουν λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο. Δυστυχώς δεν είναι πχ Αεροπορικές

Αυτό που διεκδικούν είναι το αυτονόητο. Μέχρι να  επιτραπεί να δουλέψουν να δοθούν διευκολύνσεις για τις Εταιρείες και τους εργαζόμενους,  ώστε να μην βουλιάξουν, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες…

Πρέπει να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι δεν έχουν ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Να αφεθούν στα πλαίσια τη Ελεύθερης αγοράς να λειτουργήσουν, και να μην κλείσουν με κρατική απόφαση.

Εκτός και αν υπάρχει σχέδιο, με την ευκαιρία αυτή, ενός Restart της αγοράς γενικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here