Όχι στην δίωξη της πολιτικής-Κάτω τα χέρια από το Γιάνη Βαρουφάκη-Κείμενο συλλογής υπογραφών

 

ΚΕΙΜΕΝΟ   ΣΥΛΛΟΓΗΣ  ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έντρομοι/ες και αγανακτισμένοι μια διαδικασία έντονου στιγματισμού στην ελληνική κοινωνία των «υπερασπιστών της εναλλακτικής  λύσης» ή της «δραχμής», όπως απαξιωτικά τους αποκαλούν. Σύμφωνα με τα κανάλια, όποιος/α υπερασπίζεται μια λύση εκτός του ευρώ σχεδόν ανήκει σε εγκληματική οργάνωση ή διαπράττει ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα. Η ελευθερία έκφρασης και πολιτικής γνώμης, ακόμη και η ίδια η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής πέρα από τα όρια του ευρώ, παρουσιάζεται σχεδόν ως εσχάτη προδοσία, την ίδια στιγμή όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο : η χώρα συντρίβεται και ταπεινώνεται στο όνομα της δογματικής παραμονής στο ευρώ.

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η προπαρασκευή μιας ποινικής δίωξης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή και η υπαγωγή του…. στην Επιτροπή Διερεύνησης Ευθυνών για τα Μνημόνια  λόγω του ότι υποστήριξε  ρητώς ότι είχε κάποιο σχέδιο Β (και μάλιστα κατ’ αρχήν εντός του ευρώ) και ότι προσπάθησε να έχει μια σχεδιασμένη εναλλακτική για να το εφαρμόσει. Δηλαδή, ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός  του.  Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ’ επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού.

 

Οι υπογραφές αποστέλλονται στις παρακάτω διευθύνσεις :

Γιώργος Καλαντζόπουλος, geo.kalantzopoulos@gmail.com

Δημήτρης Μπελαντής, dbelantis@hotmail.com

Ελένη Πορτάλιου, portel@central.ntua.gr

 

 

Ονοματεπώνυμο                              Επάγγελμα                                           email

Print Friendly, PDF & Email

87 ΣΧΟΛΙΑ

 1. θελω να πιστευω οτι οι ελληνες εχουν καταλαβει τι ακριβως συμβαινει……αν θελουμε να συνεχισουμε να υπαρχουμε σαν κρατος πρεπει να αποκαταστησουμε την αληθεια…και να πεταξουμε στη φυλακη ολουσ τουσ υπαιτιους ξεκινωντας απο πολλα χρονια πισω……

 2. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον Γ. Βαρουφάκη είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή η προσπάθεια συκοφάντησης του και ποινικοποίησης των ενεργειών του κατά την άσκηση των καθηκόντων του από τα οποία και παραιτήθηκε όταν αυτό του ζητήθηκε. Πρόκειται εν τέλει για μια πολιτική δίωξη που έχει στόχο να φιμώσει κάθε διαφορετική άποψη και να τρομοκρατήσει τόσο τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού όσο και τους πολίτες.

 3. Αστήριχτες κατηγορίες! Στοχοποιούν τον άνθρωπο που έκανε παγκόσμια γνωστό ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και χωρίς μνημόνια!

 4. Oταν πας στο πόλεμο πρεπει να εχεις και 1 και 2 και 3 εναλλακτικά σχέδια . Το ευρώ δεν ειναι θρησκεία.

 5. Πως τα καταφέραμε και οι διώκτες διώκονται από τους δοσίλογους που η θέση τους είναι στη φυλακή, δεν μπορώ να το καταλάβω ρε παιδιά!! Αλίμονο μας! Βάζουμε τα δάκτυλα μας και βγάζουμε τα μάτια μας! Μονιάστε βρε! Ντροπή είναι να μην βρίσκετε τρόπο να ξεπεράσετε την εμμονική προσήλωση στο άπιαστο!

 6. Πρέπει να πάψει η Κυβέρνηση να κάνει την πάπια και να τοποθετηθεί. Δε μπορεί να διατάσσει ΕΔΕ η ελεγχόμενη από την τρόικα και παραμένουσα από την Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση Σαββαΐδου, πρώην υφισταμένη του ΓΒ

 7. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΘΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ

 8. Συγκρινω τις Πατατες του Καποδιστρια…με την κινηση Βαρουφακη για ελεγχο με δικο μας softwear την ανεξαρτητη πολιτικ μας Αξιοπρεπεια

 9. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΙΝΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΕΛΕΟΣ ΩΣ ΕΔΩ

 10. Τέρμα στο αίσχος του κατεστημένου. Μόνον ο λαός μπορεί να χτίσει εξ υπαρχής το μέλλον των παιδιών του, σε μια ανεξάρτητη δημοκατική χώρα, με δικό της ανεξάρτητο νόμισμα και με προοπτικές βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής του.

 11. ΣΥΜΦΩΝΩ! »Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η προπαρασκευή μιας ποινικής δίωξης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ή και η υπαγωγή του…. στην Επιτροπή Διερεύνησης Ευθυνών για τα Μνημόνια λόγω του ότι υποστήριξε ρητώς ότι είχε κάποιο σχέδιο Β (και μάλιστα κατ’ αρχήν εντός του ευρώ) και ότι προσπάθησε να έχει μια σχεδιασμένη εναλλακτική για να το εφαρμόσει. Δηλαδή, ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να διωχθεί για την εκτέλεση του καθήκοντός του. Πρόκειται για καταφανή ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου και της άσκησης πολιτικής δράσης ή και κυβερνητικής πολιτικής από τον τότε αρμόδιο υπουργό πιθανότατα κατ’ επιταγήν των δανειστών. Και μάλιστα, αυτό που επιδιώκεται να «θωρακιστεί» με τέτοιες δράσεις είναι η πλήρης υπαγωγή στην τρόικα αρχών όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αυτή η κατάσταση ποινικοποίησης οφείλει να σταματήσει εδώ, αν δεν θέλουμε να πυκνώσουν γύρω μας τα σύννεφα του ολοκληρωτισμού.»

 12. Αιςθανομαι Αγανάκτηση και θυμό
  Είμαστε για γέλια και για κλάματα
  Τι είναι αυτα τα πράγματα όλα καλώς καμωμένα τα προηγούμενα χρονια και φταίει ο Βαρουφακης για ολα!!!!

 13. Αυτοί που θα πρέπει να κλείνονται για προανάκριση δεν καλούνε, μένουν οι υπόλοιποι για να δουλεύουν και λίγο οι δικαστές. Ως πότε θα ζούμε ετσι;

 14. Είναι αισχρό αυτό που γίνεται σε βάρος ενός αξιόλογου επιστήμονα. Ο διασυρμός και η μομφή αξίζουν σε αυτούς που τον κατακρίνουν. Όποιος δέχεται τόση μεγάλη επίθεση από παντού μάλλον έχει δίκαιο και λέει αλήθειες που κάποιοι επιμελώς φροντίζουν να κρύψουν. Αλήθεια που είναι το κόμμα και ο Πρωθυπουργός, γιατί σιωπούν:……

 15. αντι να τον βραβευσουμε για την δουλεια του ,που προσπαθει να μας σωσει .. η ντοπια τροικα φοβουμενη την δικη της παραπομπη,,,αληθεια γιατι αργουν? υπακουοντας στα κελευσματα των αφεντικων της αποθρασυνεται…..ΑΙΣΧΟΣ

 16. Όταν ο Γιάννης έλεγε στις Βρυξέλλες , ότι το χρέος, δεν είναι βιώσιμο…
  Αυτοί… (ΔΝΤ , SSchauble , Deiseblum), μας έλεγαν ότι δε φοράει γραβάτα !

  Τώρα που ο Γιάννης λέει στον κόσμο όλο,ότι το χρέος , δεν είναι βιώσιμο…
  Αυτοί μας λένε ότι είναι… Νάρκισσος , και αυτοπροβάλεται !

  Και η Σαββαΐδου κουνάει το δάχτυλο …η Σαββαΐδου !!! ???

  Γλέντα τους Γιαννη,… Στην υγειά σου !!

 17. Τα λαμόγια τα συστημικά ανακάλυψαν τον τροχό !!!!!
  Ο κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!!
  Για όλα φταίει ο Βαρουφάκης!!!!!!!!!
  Ο Βαρουφάκης σκοτώνει παιδάκια και πουλάει τα όργανά τους, ο Βαρουφάκης είναι προδότης και δάχτυλος ξένων δυνάμεων. Ίσως ο Βαρουφάκης να είχε σκοτώσει και τον Κένεντυ αν δεν ήταν μόλις δύο χρόνων την ημέρα της δολοφονίας του.
  Αργά ή γρήγορα εσείς οι ίδιοι που τον πετροβολάτε τώρα , εσείς οι ίδιοι θα τον γλύφετε!!!!!! ( γιατί αυτός ο άνθρωπος ήρθε για να μείνει και όχι για να φύγει , αυτός είναι άλλωστε και ο μεγάλος σας φόβος……. )

 18. Το ότι τα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων τα κατέχει η ΤΡΟΙΚΑ , δεν είναι αξιόποινο; ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΤΕ μας κι άλλο για να απολαύσετε στο έπακρο την ΟΡΓΗ μας!

 19. Χτυπάνε τους καλούς και τους άξιους για να επιπλέουν οι ανάξιοι…..το ίδιο γίνεται και με τον Βαρουφάκη…..πάντως ψόφιο σκυλί κανένας δεν κλωτσάει…..!!!

 20. Κατω τα χερια απο του τιμιους εξυπνους και υπερηφανους Ελληνες,κατω τα χερια απο τον Γιανη Βαρουφακη!!

 21. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί καμία πολιτική άποψη σχετικά με τα ενναλακτικά σχέδια και βεβαίως να μη στοχοποιηθεί ο κ. Βαρουφάκης, και ότι αυτές οι προσπάθειες είναι άκρως επικίνδυνες, όμως δεν συμφωνώ με το γεγονός οτι ο κ. Βαρουφάκης δημοσιοποιεί αυτά τα σχέδια και δεν το καταννοώ γιατί το κάνει.

 22. Πρώτα τα κανάλια τρέχαν για να του πάρουν μια συνέντευξη.
  Τώρα ζητάν τη σταύρωση του.
  Αύριο πάλι θα τον αποθεώνουν
  Έτσι γίνεται με αυτούς που ξεφεύγουν από το μικρόκοσμο και με την ευφυΐα τους φωτίζουν το σκοταδι.

 23. Τι κάθεστε και σκέφτεστε αγαπητοί φίλοι?Αρχικά το σαμποτάζ στις διαβουλεύσεις για την συμφωνία, μετά το μπαράζ από τις φωτιές,τώρα ποινικές διώξεις για όσους πράγματι αγωνίστηκαν…απελπισμένες προσπάθειες των λαμόγιων και των αφεντικων τους να καθυστερίσουν τον επερχόμενο πέλεκυ της δικαιοσύνης.Αν τα καταφέρουν τότε είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοιρας μας!!!

 24. Κάτω τα χέρια από τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη , αν καί διαφωνώ με την πολιτεία του πλην της περιπτώσεως plan b γιά την οποία ζητείται η δίωξή του.

 25. Κατω τα χερια απο τον Γιανη!
  Ο Βαρουφακης διωκεται διοτι αγωνιστηκε και αγωνιζεται για την επιβιωση των Ελληνων πολιτων και οι κακοποιοι που μας εβγαλαν τα ματια 40 χρονια τωρα κυκλοφορουν ελευθεροι και ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!!!!!

 26. Οι αντισυμβατικοι άνθρωποι ανέκαθεν καταδιωκονταν ποσών μάλλον όταν η φύση τους έχει προίκισει με ιδιαίτερη διάνοια και η προσωπική τους προσπάθεια με την αξιοποίηση της. Ο γιανης Β αποτελεί ήδη ιστορική φυσιογνωμία. Έκανε αντάρτικο έν ετει 2015 μέσα στην Ευρωζώνη καθισμένος σε καρέκλα η οποία φιλοξενεί μόνον «σφιχτοκωλους» και δυσκοιλιους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here