«Οχι» στην ραδιοτηλεοπτική μετάδοση της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Οχι» στη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση της δίκης της Χρυσής Αυγής και  στην τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιτρέποντας μόνον την φωτογράφηση και υπό την αίρεση να μην διαταράσσεται η διαδικασία.

Αντίθετη ήταν και  η εισαγγελέας της έδρας .Στο επιχείρημα ότι η ευρεία δημοσιότητα της δίκης υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, η εισαγγελέας Α.Οικονόμου αντέταξε ότι η ραδιοτηλεπτική κάλυψη της διασικασίας δεν θα διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για δίκαιη δίκη αλλά αντίθετα θα θέσει σε κίνδυνο και θα δυσχεράνει την απονομή της Δικαοσύνης καθώς μπορεί να αλλοιώσει τη συμπεριφορά παραγόντων της δίκης.

Την εισαγγελικη άρνηση εισέπραξε η πολιτική αγωγή και ως προς το αίτημά της για τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών προκειμένου να αποτυπώνονται με ακρίβεια οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις.  Η κ.Οικονόμου εξέφρασε την άποψη ότι «δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης», με την πολιτική αγωγή να επιμένει ότι πρόκειται για ζήτημα ουσίας.

Όσο για το αίτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη δικαστική αίθουσα, απορρίφθηκε και αυτο,  αφού υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη νέα αίθουσα στο Εφετείο.

Κατα την συνεδρίαση της Πέμπτης ο Νίκος Μιχαλολιάκος υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας και της κύριας ανάκρισης. Σύμφωνα με τον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό και συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, «είναι παντελώς αόριστο και συνεπώς η ποινική δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here