Οβριόκαστρο Κερατέας: Οι αγωνιστές ξεχάστηκαν, οι δίκες συνεχίζονται

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Περίπου 4,5 χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα και τους αγώνες που έκαναν οι κάτοικοι εναντίον της υπερμεγέθους εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στην πόλη τους, μιας από τις τέσσερις που διακαώς επιθυμούσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τις εκλογές του 2015, οι προσπάθειες για δικαίωση συνεχίζονται κυρίως στα δικαστήρια.
Ο αγώνας των Κερατιωτών και η συσπείρωση που κατάφεραν γύρω από το αίτημα τους αποτέλεσε ορόσημο και δείγμα γραφής της δύναμης και της αποτελεσματικότητας των κινημάτων απέναντι σε πολιτικές που αγνοούν τη βούληση των πολιτών και προτάσσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των κρατούντων έναντι του κοινού καλού.
Όμως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα antixyta.blogspot, που έχει καταγράψει λεπτό προς λεπτό τις 128 μέρες στα μπλόκα της Κερατέας,  λίγοι πλέον ασχολούνται. Αυτό που είναι πλέον έκδηλο και γίνεται εντονότερο όσο περνάει ο καιρός, σημειώνεται στη σελίδα, «είναι η μοναξιά των κατηγορουμένων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους» καθώς ο αγώνας συνεχίζεται από την αποχώρηση των ματ μέχρι σήμερα -και για πολλά χρόνια ακόμα- κυρίως στα δικαστήρια.
Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν δύο δίκες, οι οποίες είχαν πάρει αναβολή αρκετές φορές και για διάφορες αιτίες.
Η πρώτη υπόθεση (Πέμπτη 11/06) αφορούσε τους 5 αυτοδιοικητικούς (πρώην δημάρχους, αντιδημάρχους) και έναν πολίτη. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν έχει ήδη παραγραφεί, οπότε αυτό το σκέλος της υπόθεσης έκλεισε οριστικά.
Για τον πρώην δήμαρχο Κερατέας υπάρχει όμως μία ακόμα κατηγορία. Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε τελικά γιατί απουσίαζε για άλλη μια φορά ο μάρτυρας κατηγορίας και τότε επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης στην Κερατέα κ. Μπόμπος. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τα τέλη Νοεμβρίου 2015.
Την Παρασκευή 12/06 έφτασε στο ακροατήριο -μετά από 4μιση χρόνια και πολλές αναβολές- η υπόθεση της κατηγορίας νεαρού κατοίκου με βάση τον «κουκουλονόμο». Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι με τον πρόσφατο νόμο 4322/2015 (ΦΕΚ Α’ 42/27-04-2015) και με την τροπολογία αρ.46/8-14.4.2015 «Κατάργηση διατάξεων άρθρων 25 και 27 Νόμου 3772/2009 και τροποποίηση διατάξεων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» δεν υφίσταται πλέον η κακουργηματική κατηγορία (σύμφωνα με τους μάρτυρες-ματ«είχε καλυμμένο το πρόσωπο με κασκόλ του Ολυμπιακού»). Μετά από πρόταση της εισαγγελέως το δικαστήριο έκρινε πως είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, την οποία και παρέπεμψε στο μονομελές πλημμελειοδικείο.
«Εκτός από τους λίγους γνωστούς πλέον που με συνέπεια συνοδεύουν και συμπαραστέκονται, οι πολλοί και ιδίως εκείνοι που εκφράζονταν με στεντόρεια φωνή και κορώνες για «τα παιδιά μας που βρίσκονται στα δικαστήρια» είναι εκκωφαντικά απόντες. Πού βρίσκονται σήμερα όλοι εκείνοι οι πολιτικάντηδες, οι διάφοροι «παράγοντες» και οι «υπερπατριώτες» ακόλουθοί τους;» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here