Ούτε σήμερα λόγω νομικών θεμάτων, ο Ακης-Οργή κι απειλές από Βίκυ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εξοργισμένη αποχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης από το κτήριο των φυλακών Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν  γίνει ούτε και σήμερα.

Σε δήλωσή της την οποία μετέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορός της , η κ. Σταμάτη τονίζει πως «αν δεν βγει και σήμερα ο Άκης θα τα τινάξω όλα στον αέρα». Δεν αποκλείεται η Βίκυ Σταμάτη να προχωρήσει ακόμα και σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενη για την κωλυσιεργία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν νομικά προβλήματα για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς στον πρώην υπουργό Αμυνας έχουν επιβληθεί δύο ποινές, η πρώτη κάθειρξης 5,5 ετών για το πόθεν έσχες και η δεύτερη κάθειρξης 20 ετών για τα εξοπλιστικά.

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που αφορά στην υπό όρους απόλυσή του με καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασής του στο Αστυνομικό Τμήμα, αφορά αποκλειστικά και μόνο με την ποινή κάθειρξης των 20 ετών.

Επειδή ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχε κάνει  συγχώνευση των δύο ποινών (20 και 5,5 ετών) που του είχαν επιβληθεί συνεχίζει να παραμένει έγκλειστος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού λόγω της ποινής των 5,5 ετών.

Η διοίκηση της φυλακής προκειμένου να αποφυλακίσει τον Τσοχατζόπουλο αναμένει εντολή από την Εισαγγελία Εφετών.

Λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι η Διοίκηση των φυλακών ενημέρωσε του δικηγόρους πως έχει στείλει χαρτί στην εισαγγελία εφετών προκειμένου να ενημερωθεί για την ποινή που έχει εκτίσει αναφορικά με την υπόθεση του «πόθεν έσχες».

Ωστόσο οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν πως η διοίκηση των φυλακών δεν έχει αποστείλει το σχετικό έγγραφο μέχρι αυτή την ώρα.

Η Εισαγγελία Εφετών θα πρέπει να αποφανθεί για την ποινή των 5,5 ετών, την οποία ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος εξέτιε στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, για το εάν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα λογίζεται ως υπερήλικας, οπότε στην περίπτωση αυτή ισχύει ο ευεργετικός υπολογισμός ώστε, επομένως, θα έχει εκτίσει όλη την ποινή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here