Ουκρανία: Δύο τραυματίες από έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου

Αγνωστο αντικείμενο εξερράγη στο κέντρο του Κιέβου στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, δήλωσε σήμερα η αστυνομία του Κιέβου.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 14:06 για την έκρηξη άγνωστου αντικειμένου στην οδό Χρουσέβσκι. Ένας άνδρας και μία γυναίκα τραυματίστηκαν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Στον δρόμο αυτό βρίσκεται η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης ενώ σε απόσταση μερικών μέτρων βρίσκεται ο δρόμος που στεγάζει το κτίριο της προεδρίας, όπου ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε σήμερα τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Η πιο πιθανή υπόθεση είναι να πρόκειται για πράξη ‘χουλιγκανισμού’», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Ολένα Γκουιρλίανσκα.

Ο όρος «χουλιγκανισμός» χρησιμοποιείται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κυρίως για τα επεισόδια και τη διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ η Ουκρανία γιορτάζει την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη Σοβιετική Ένωση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που ηγείται των εορταστικών εκδηλώσεων, συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, για να συζητήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here