ΟΤΟΕ: Να αποσυρθεί το δημοψήφισμα

Την απόσυρση του δημοψηφίσματος της Κυριακής ζητάει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία της  Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

«Η ΟΤΟΕ ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, επισημαίνει σε κάθε κατεύθυνση ότι η Εργασία ως δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό είναι αδιαπραγμάτευτη και θα την υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» τονίζει η ανακοίνωση.

Το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά, λίγες μόνο μέρες πριν από την εκπνοή του προγράμματος χρηματοδότησης, είναι μία επικίνδυνη και διχαστική επιλογή μετάθεσης ευθυνών, που κατασκευάστηκε ως πρόσχημα του αδιεξόδου της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές της χώρας, σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το δημοψήφισμα τώρα και την ελληνική κοινωνία να υπερασπίσει αποφασιστικά την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. «Λέμε ναι στην Ευρώπη της κοινωνικής αλληλεγγύης ναι στο κοινό νόμισμα, στο Ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here