Όταν το σύνδρομο του κυνηγημένου καλλιεργείται ανεξέλεγκτα…

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Με μήνυμα – επιστολή της απευθυνόμενο στους Έλληνες βουλευτές υπό τον ιδιαίτερα φορτισμένο τίτλο “Όχι στις διώξεις σκοτεινών εποχών” η Εθνική Ομοσπονδία  για τα δικαιώματα του αυτιστικού φάσματος (ΕΟΔΑΦ) – φορέας που έχουν συστήσει γονείς παιδιών με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος – αναφέρεται σε “μέτρα κοινωνικής εξόντωσης των παιδιών του αυτιστικού φάσματος και χουντικού τύπου διώξεις εναντίον όσων τολμούν να τα καταγγείλουν”.

Όπως ισχυρίζονται οι της ΕΟΔΑΦ, οι χουντικού τύπου διώξεις εναντίον των μελών – εκπροσώπων της έχουν εκδηλωθεί την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και έρχονται ως συνέχεια του αγώνα που αυτά τα μέλη της είχαν δώσει προ ενός και κάτι έτους εναντίον του προταθέντος “μνημονιακού νόμου” – δικός τους ο χαρακτηρισμός – για την ειδική εκπαίδευση, αποκαλύπτοντας ότι – έτσι θέλουν τουλάχιστον οι ίδιοι να πιστεύουν – “περιείχε περικοπές εις βάρος των παιδιών με αναπηρίες του αυτιστικού φάσματος προς όφελος του τραπεζικού χρέους και της διαφθοράς”.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΟΔΑΦ, η καταγγελία ως “αντιδραστικού” και του νέου περί παιδείας προταθέντος νομοσχεδίου από τους εκπροσώπους της (στις 12/5/2015) συνδέεται άμεσα με τις “χουντικές” εναντίον τους διώξεις. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο μήνυμα – επιστολή της “αμέσως μόλις το υπουργείο, η κυβέρνηση και οι βουλευτές  έλαβαν την καταγγελία και το πλήθος μηνυμάτων διαμαρτυρίας που ακολούθησαν, οι υπηρεσίες του υπουργείου μεταφορών όπου εργάζεται ο πρόεδρος της ΕΟΔΑΦ κ. Σταυρόπουλος, εξέδωσαν απόφαση βάσει της οποίας «του απαγορεύουν να εισέλθει στον χώρο της υπηρεσίας του για να εργαστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας»  θέτοντάς τον σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αργίας”.

Οι της ΕΟΔΑΦ θέλουν να δηλώνονται – έτσι τουλάχιστον προκύπτει από την επιστολή τους – ως “ο μοναδικός ίσως φορέας που κατόρθωσε να ανατρέψει την ψήφιση απάνθρωπου νόμου του μνημονίου (πρόταση νόμου Ειδικής Αγωγής τον Απρίλιο του 2014) αν και είχε ήδη κατατεθεί  στη Βουλή προς ψήφιση και μάλιστα την εποχή της παντοδυναμίας των μνημονίων”. Στη βάση αυτού του πανίσχυρου “θέλω”, θέλουν να πιστεύουν ότι – αντιγράφουμε από το μήνυμα/επιστολή τους – “η ομοσπονδία μας, έχει υποστεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις πλήθος διακρίσεων και αποκλεισμών, όπως οι αποκλεισμοί  την ακρόαση κοινωνικών φορέων της Βουλής, από την χρηματοδότηση των κοινωνικών φορέων, από τις άδειες κοινωνικής εκπροσώπησης που χορηγούνται αφειδώς στους φιλοκυβερνητικούς φορείς αλλά καθόλου στην Ομοσπονδία μας, κλπ”. Περίπου αυτόματα, σε συνέχεια των παραπάνω, προκύπτει και η ερμηνεία τους: “Έχουμε βάσιμους λόγους να ανησυχούμε ότι οι διώξεις εναντίον του προέδρου μας, (ο οποίος σημειωτέον στις προεκλογικές περιόδους είχε επικριθεί – αβάσιμα – ως μεροληπτικά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ), αποτελούν προέκταση και επιδείνωση αυτών των διακρίσεων”.

*Νόμος: Αν και όταν το “σύνδρομο του κυνηγημένου” καλλιεργείται επί χρόνια ανεξέλεγκτα, φτάνει κάποτε η στιγμή που στρέφεται εναντίον (και) αυτών που επί χρόνια το καλλιεργούσαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here