Όταν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υμνούσε τη Novartis-Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Για ποιόν δούλευε στην Προανακριτική; Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Μεγάλο ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει για τον βουλευτή της ΝΔ και ενός εκ των βασικών κατηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, μετά την αποκάλυψη ότι υπέγραφε διθυραμβικό για τη Novartis ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», απόσπασμα από άρθρο του πρώην δημοσιογράφου περιέχεται μέσα στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα το εκτενές απόσπασμα αποτελούσε μέρος ενός μεγάλου, διθυραμβικού για τη Novartis, ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο ένθετο του «Πρώτου Θέματος» «Business Stories» στις 16.6.2010. Το συγκεκριμένο απόσπασμα του εγγράφου, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», περιέχει μάλιστα ιδιόχειρες διορθώσεις από άγνωστο (;) άτομο.

Πρόκειται για πρωτόλειο κείμενο, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους.

• «Ψάχνοντας το φάρμακο για τη θεραπεία της καχυποψίας»

• «Η μεγάλη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία σηκώνει το γάντι της κριτικής εις βάρος του κλάδου της και καταθέτει τις δικές της προτάσεις»

• «Ποιος είναι ο όμιλος που επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια και της οποίας τα προϊόντα αφορούν 450.000 Έλληνες»

• «NOVARTIS – Προς όφελος του ασθενούς, χρέος τιμής η συστράτευση με την πολιτεία»

Ακολουθούσε η υπογραφή και το μέιλ του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο επισημαίνει τα διθυραμβικά δημοσιεύματα στο Πρώτο Θέμα από τον τότε συντάκτη και νυν βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσεις για το αν ο βουλευτής του κόμματος του κ. Μητσοτάκη σχετίζεται με τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία.

Αναλυτικότερα, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τα εξής:

Οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», για τις στενές σχέσεις μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής, του Βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου,  με την φαρμακοβιομηχανία Novartis, καταδεικνύουν τον μηχανισμό και τα πλοκάμια του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρθρο του νυν βουλευτή και πρώην δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος, περιέχεται στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ‘Business Stories’ στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την«Εφημερίδα των Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, να βρει «θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου»!

Ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για σχεδιασμό κειμένου, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου και οι παρεμβάσεις (ιδιοχείρως) από την εταιρεία.

Είναι τουλάχιστον υποκρισία και προκλητικότητα, να αναγορεύεσαι σε κατήγορο, όταν σχετίζεσαι και καθοδηγείσαι απο τους ενορχηστρωτες  του τεράστιου σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει την υπόθεση και να μετατρέψει τους κατηγορούμενους σε κατηγόρους, δυστυχώς σκοντάφτει στον αποκαλυπτικό ορυμαγδό των στοιχείων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα, τονίζουν οι ίδιες πηγές:

Ποιος άραγε να έκανε τις ιδιόχειρες παρεμβάσεις στο άρθρο του κ. Μαρκόπουλου;

Και εντέλει, ποια η πραγματική σχέση του με τη φαρμακοβιομηχανία;

Η αμήχανη απάντηση του Δ. Μαρκόπουλου

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε στο δημοσίευμα πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Αφού επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στην εφημερίδα, προχώρησε στον ίδιο αντιπερισπασμό που είχε κάνει στην Προανακριτική, επιχειρώντας να εμπλέξει την «Αυγή».

Αναλυτικά η (μη) απάντηση του Δ. Μαρκόπουλου

Είναι τόσο απελπισμένοι που στο τέλος θα ψάξουν ακόμα και τις εκθέσεις που έγραφα στο γυμνάσιο προκειμένου να σπιλώσουν. Με τη λογική της ΕΦ. Συν και τη δημοσιογραφία για τα σκουπίδια που ασκεί, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αύριο ανάλογο δημοσίευμα για το ραντεβού του Νίκου Φίλη ως διευθυντή της Αυγής με τον Φρουζη (όπως αποκαλύφθηκε στην επιτροπη) και το δημοσίευμα υπέρ φαρμάκου της Νοβαρτις που ακολούθησε. Όπως επίσης κι ένα ακόμα «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ για τις συναντήσεις Φρουζη – Τσίπρα, Φρουζη – Σταθάκη, Φρουζή – Ξανθού και φυσικά Φρουζη – Βαξεβάνη. Η ΕΦ.συν σήμερα επάξια πήρε τη σκυτάλη ως εφημερίδα – πιστόλι του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here