Όταν η υπερκόπωση επιμένει…

Η υπερκόπωση είναι συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής κούρασης και του καθημερινού άγχους. Όταν όμως η υπερκόπωση επιμένει, καλό είναι να  απευθυνθείτε στο γιατρό σας γιατί μπορεί να οφείλεται σε ιατρικούς λόγους.  Μερικές από τις κυριότερες αιτίες που προκαλούν την υπερκόπωση:

Άγχος
Αν το άγχος σας δεν είναι σποραδικό, αλλά πάσχετε από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε συνεχώς ότι δεν έχετε καθόλου ενέργεια στο σώμα σας.

Λοιμώδης μονοπυρήνωση
Αυτή η ασθένεια, που μεταδίδεται με το σάλιο, εμφανίζει συμπτώματα όπως πρησμένους αδένες στον λαιμό, υψηλό πυρετό, και πάρα πολύ έντονη κούραση. Τα συμπτώματά της υποχωρούν μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες, αλλά η κούραση μπορεί να επιμείνει για καιρό.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
Ο ύπνος για όσους πάσχουν από αυτό το σύνδρομο είναι δύσκολη υπόθεση. Και όσο χειρότερος είναι ο ύπνος, τόσο αυξημένα είναι τα επίπεδα κούρασης, αλλά και οι τραγικές συνέπειες. Μιλήστε με τον γιατρό σας, ώστε να βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε την ασθένεια.

Υποθυρεοειδισμός
Αυτό συμβαίνει όταν ο οργανισμός παράγει πολύ λίγη θυροξίνη, προκαλώντας αύξηση βάρους, μυϊκούς πόνους αλλά και έντονη κούραση.

Αποφρακτική άπνοια ύπνου
Άλλη μια πάθηση που επιδρά με πολύ άσχημο τρόπο στον ύπνο. Επιδεινώνεται μάλιστα, εάν είστε υπέρβαροι, αν πίνετε αλκοόλ ή  αν καπνίζετε.

Αναιμία
Προκαλείται από την έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό. Ο σίδηρος είναι αναγκαίος, καθώς μεταφέρει οξυγόνο στο αίμα. Μερικά συμπτώματα της αναιμίας είναι η κούραση, η δύσπνοια, τα φτερουγίσματα της καρδιάς, αλλά και χλωμό χρώμα δέρματος.

Κοιλιοκάκη
Η πάθηση αυτή που προκαλεί την έντονη αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση γλουτένης. Συμπτώματα, εκτός από την κούραση, είναι η διάρροια, η αναιμία και η απώλεια βάρους. Οι γιατροί μπορούν να την διαγνώσουν σχετικά εύκολα μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Διαβήτης
Ο διαβήτης, η ύπαρξη πολύ μεγαλύτερων από το φυσιολογικό επιπέδων σακχάρου στο αίμα, έχει ως σύμπτωμα την σωματική κόπωση, όπως και την υπερβολική δίψα, αλλά και την συχνοουρία.

Κατάθλιψη
Ένα από τα χειρότερα και πιο εξαντλητικά σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η σωματική κόπωση, καθώς ο ασθενής δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here