ΟΣΥ: Δώσαμε 243.000 ευρώ σε επιπλοποιό για γάντια γιατί τηρούσε όλες τις προδιαγραφές

Oλα νόμιμα και ηθικά τα βλέπει η ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες για την προμήθεια γαντιών αξίας 243.000 ευρώ από μία επιχείρηση επίπλων στις Σέρρες που άλλαξε καταστατικό μόλις στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ωστόσο δε λέει κουβέντα για την τιμή που είναι με καπέλο 20% πάνω από την λιανική. Παράλληλα βλέπει στα δημοσιεύματα «κριτική με εντυπωσιασμούς».

Ειδικότερα η ΟΣΥ αναφέρει:

«Βάσει των νομίμων διαδικασιών, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19 για την προστασία των εργαζομένων, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και εκ των υποβαλλόμενων προσφορών, η Επιτροπή αξιολόγησης των Προσφορών για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας εισηγήθηκε ομοφώνως (από 08.04.2021 πρακτικό) υπέρ της οικονομικής προσφοράς του μειοδότη, ο οποίος τηρούσε ταυτόχρονα όλες τις προδιαγραφές και τους όρους.

Ως γνωστόν, η έδρα της Εταιρείας δεν αποτελεί για κανέναν διαγωνισμό κριτήριο απόρριψης διαγωνιζομένου. Τα υπόλοιπα θεωρούμε ότι εκπορεύονται εκ του πονηρού.

Σε περιόδους κρίσης, η κριτική με εντυπωσιασμούς δεν λειτουργεί προς όφελος των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι η Σεμελίδης και Σία Ο.Ε. πήρε παραγγελία από τις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) στην Αθήνα αξίας 243.000 ευρώ, προκειμένου να προμηθεύσει τον οργανισμό που εποπτεύει ο εκλεγόμενος στην ίδια περιφέρεια υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, με 1.600.000 γάντια νιτριλίου χωρίς πούδρα.

Και ακόμη καλύτερα, ενώ πρόκειται για μία παραγγελία σε ποσότητα χονδρικής, πέτυχε να πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο τιμή ανά τεμάχιο υψηλότερη της λιανικής που κάθε πολίτης μπορεί εύκολα να βρει με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, η τελική τιμή με ΦΠΑ για κάθε συσκευασία 100 τεμαχίων που θα πληρώσει ο ΟΣΥ είναι 15,19 ευρώ ανά τεμάχιο, όταν σε κάποια από τις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης προϊόντων ξεκινά από τα 12,50 ευρώ ανά τεμάχιο. Δηλαδή, πάνω από 20% ακριβότερα από την διαθέσιμη τιμή λιανικής…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here