Παπαδημούλης: Οσοι επέλεξαν να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το λαό

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Σφοδρή κριτική  στους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας τους οποίους εγκαλεί ότι έκαναν την «επιλογή να διασπάσουν το κόμμα και να περάσουν από τον ρόλο της συμπολίτευσης σε αυτόν της αντιπολίτευσης». ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «θα κριθούν από το λαό». Τους αποδίδει ότι έκαναν την επιλογή να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόμμα αντίπαλο προς το ΣΥΡΙΖΑ με σημαία την επιστροφή στη δραχμή και αυτό καθιστά αναγκαστικές τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό».

Μιλώντας την Πέμπτη στο Mega, ο  αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σημείωσε πως «ζούμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης εδώ και καιρό, νομίζω ότι αυτό που δεν μας ταιριάζει είναι ένας πόλεμος αλληλοκατηγοριών σε θέματα που αφορούν ηθικά στοιχεία της πολιτικής».

«Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ για προδότες, για αποστάτες, είναι σύντροφοί μου για 25 χρόνια σε μια κοινή προσπάθεια στο Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ όμως πλήρως με την επιλογή τους και νομίζω ότι η επιλογή τους να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ, να αποχωρήσουν από ρόλο συμπολίτευσης και να περάσουν σε ρόλο αντιπολίτευσης είναι μια εντελώς λανθασμένη επιλογή η οποία θα κριθεί από τους πολίτες» ανέφερε.

Πιο ισχυρός στη κοινωνία ο Τσίπρας

«Η αίσθηση που έχω και σας το λέω μετά βεβαιότητας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη στο λαό από ο,τι στη σημερινή Βουλή και αυτό θα φανεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ αντίθετα οι οπαδοί της επιστροφής σε δραχμή και μάλιστα με μνημόνιο θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στο λαό και στην επόμενη Βουλή από ό,τι στη σημερινή Βουλή στην οποία εξελέγησαν με τη σημαία ενός κόμματος που ήθελε λύση εντός ευρώ» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «Προσωπικά θα προτιμούσα να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει δουλειά και να φθάσουμε και πέραν της πρώτης αξιολόγησης έχοντας αποτελέσματα και στον τομέα της μείωσης του χρέους και της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και στην άρση των capital controls έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να κανονικοποιηθεί η λειτουργία της οικονομίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί με παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα η πολιτική σταθερότητα, μια συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία διότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να μπει το νερό στο αυλάκι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here