«Όση αθλιότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και να επιστρατεύσουν, το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής δεν κρύβεται»-Χυδαία προπαγάνδα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ

«Όση αθλιότητα και να επιστρατεύσει η κυβέρνηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκαν πανομοιότυπα δημοσιεύματα της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας, τα οποία αναπαρήγαγαν άρθρα του τουρκικού τύπου που πρόσκεινται στον Ερντογάν, σχετικά με το περιεχόμενο άρθρου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τα ελληνοτουρκικά, τα οποία υιοθετούν πλήρως, με τίτλο «Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το άρθρο Τσίπρα».

Οι κυβερνητικές πηγές, κληθείσες να σχολιάσουν το άρθρο του Aλέξη Tσίπρα ανέφεραν: «Tι να πούμε… Βρείτε τον κ. Tσίπρα να σας το σχολιάσει».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής 14/8:

«Δεν μας εκπλήσσει πια καθόλου, το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση καταγγέλλει τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά για αδίστακτη προπαγάνδα και fake news, διαρρέει στα Μέσα άρθρα του τουρκικού Τύπου και ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για την απαράδεκτη κοπτοραπτική του άρθρου του Προέδρου του.

Ούτε βέβαια το γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που εξαφάνισαν τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι οι «υποχωρήσεις» της Ελλάδας στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «συμφέρουν την Τουρκία», υιοθετούν τώρα ως πρώτη είδηση την τουρκική προπαγάνδα.

Είναι προφανές ότι αυτή η άθλια τακτική εκπορεύεται από την ίδια τη κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να απαντήσει επι της ουσίας στη κριτική της αντιπολίτευσης για τους αδέξιους χειρισμούς της στα εθνικά μας θέματα, αλλά επιπλέον επιχειρεί και τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Μόλις λίγους μήνες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ως Δούρειο Ίππο της Τουρκίας».

«Όση όμως αθλιότητα και να επιστρατεύσουν, δε μπορούν να κρύψουν ούτε το πανικό τους, ούτε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι με την έλλειψη εθνικής στρατηγικής η κυβέρνηση μας οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», τονίζει καταληκτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δημοσιεύματα

Τα δημοσιεύματα σε γνωστού ύφους ιστοσελίδες (όπως το Πρώτο Θέμα) στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν (με τίτλους όπως «Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για άρθρο του Τσίπρα»), άρθρο στη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak που τιτλοφορείται «πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε».

Το άρθρο της Yeni Safak αναφέρεται στη διατύπωση στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα πως «αν, επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από την πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, που φτάνει πριν από το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις», διανθίζοντας το με την παραπλανητική διατύπωση πως «αυτή η συμφωνία αποδυναμώνει τα επιχειρήματά μας. Δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here