Ως Μακεδονία ήρθαν στη Χίο οι Σκοπιανοί για τους ιστιοπλοϊκους αγώνες και έφυγαν άπραγοι

Κατά τη διεξαγωγή των 51ων Βαλκανικών Αγώνων ιστιοπλοΐας, που θα πραγματοποιηθούν από αύριο Τρίτη έως το προσεχές Σάββατο στη Χίο, οι Σκοπιανοί δήλωσαν την εθνική τους ομάδα σαν «Μακεδονία» και δεν έγιναν δεκτοί.

Συγκεκριμένα, η  ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία, αφού  ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τους είπε ότι  μπορούν να συμμετάσχουν μόνον ως  fYROM. Οι Σκοπιανοί δεν δέχθηκαν και αποχώρησαν.

Όμως να πούμε και μια ουσιαστική -πιθανόν- λεπτομέρεια.  Οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν στο Μαυροβούνιο, το οποίο δήλωσε αδυναμια, οπότε ανέλαβε τη διοργάνωση τελευταία στιγμή η Ελλάδα. Καθώς το Μαυροβούνιο αναγνωρίζει την fYROM ως Μακεδονια πιθανόν οι ιστιοπλόοι ήρθαν με κεκτημένη ταχύτητα λόγω Μαυροβουνίου και όχι λόγω Πρεσπών.
Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, συνολικά θα τρέξουν 140 αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Κύπρο.

Ιστιοδρομίες θα γίνουν σε τέσσερις κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στα Όπτιμιστ, τα Λέιζερ Στάνταρντ, τα Λέιζερ Ράντιαλ και τα Λέιζερ 4,7.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here