Ως ύποπτος στον εισαγγελέα για τη λίστα Λαγκάρντ στενός συνεργάτης του Σαμαρά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Προθεσμία για μετά τις 15 Αυγούστου ζήτησε και πήρε δια του συνηγόρου του ο  πρώην στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου που εκλήθη ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπασταύρου εκλήθη από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό  ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ  στην τράπεζα HCBS που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε μαζί με τον πατέρα του που έχει πεθάνει αλλά και τη μητέρα του η οποία επίσης εκλήθη ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Πάντως, ο δικηγόρος του κ. Παπασταύρου προβάλει τον  ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι δικό του κεφάλαιο, ότι σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος είχε απλώς την διαχείριση του λογαριασμού.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό που προβάλει προσκομίζοντας στον Εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά , κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή που επίσης ελέγχεται για την υπόθεση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here