Ως ύποπτος για τη λίστα Λαγκάρντ καταθέτει στον εισαγγελέα ο Παπασταύρου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ως ύποπτος για δύο κακουργήματα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου για την υπόθεση των 5,5 εκ. ευρώ που βρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελβετία.

Ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις καθώς θεωρείται ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η κλήση του σε ανωμοτί κατάθεση, για δυο κακουργήματα, από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα HSBC που εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα . Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον. Ωστόσο, δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

Ο κ. Παπασταύρου, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι απαραίτητο στις εξηγήσεις του να προσκομίσει το σχετικό πληρεξούσιο ή άλλα στοιχεία και παραστατικά τα οποία θα αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ενώ θεωρείται βέβαιο πως τα ίδια έγγραφα αναμένεται να ζητηθούν και από τον κ. Μιωνή ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο με τη δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας Ελένη Σίσκου ερευνά το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το συγκεκριμένο αδίκημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here