Αθώες, τέσσερα χρόνια μετά τη διαπόμπευσή τους, οι οροθετικές γυναίκες

Τέσσερα χρόνια μετά τη διαπόμπευσή τους επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου ήρθε η δικαίωση για τις οροθετικές γυναίκες των οποίων οι φωτογραφίες και τα προσωπικά στοιχεία βγήκαν στην αρένα της δημοσιότητας. 

Πρόκειται για έντεκα τοξικομανείς γυναίκες (για τρεις από τις οποίες η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου)  που κρίθηκαν αθώες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας  για τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών, απόφαση που το ακροατήριο υποδέχθηκε με χειροκροτήματα.

Υπέρ της αθώωσής τους είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας ότι το αδίκημα περί έκδοσής τους είχε μετατραπεί σε πταίσμα και ως εκ τούτου έχει πλέον παραγραφεί.

«Δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδόλως ότι έρχονταν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορούμενης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να  παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες».

Οι απολογίες

«Προσπαθώ να κάνω μια καινούργια αρχή να τα αφήσω όλα πίσω. Είμαι καθαρή, έχω βρει μια εθελοντική δουλειά, το ανοσοποιητικό μου είναι δυνατό. Και εργασία επεχείρησα να βρω, αλλά όλα σταμάτησαν λόγω της ιστορίας αυτής. Οποιαδήποτε υγιής σχέση προσπαθώ να κάνω, πάντα φοβάμαι ότι θα μπουν στο ίντερνετ, θα δουν τις φωτογραφίες και θα πρέπει να εξηγώ στον καθένα τί έχει συμβεί» εξήγησε χαρακτηριστικά μία εκ των γυναικών και πρόσθεσε: «Περάσαμε δύσκολα όχι μόνο από αυτή την ιστορία, αλλά για τον τρόπο που έμαθα την οροθετικότητά μου».

Εισαγγελέας: Γιατί πιστεύετε ότι σας προσήγαγαν;

Κατηγορούμενη: Γiατί αυτή ήταν η εντολή τους τη συγκεκριμένη ημέρα. Να μαζέψουν όλες τις γυναίκες γύρω από την Ομόνοια. Μάζεψαν 90 – 100 γυναίκες. Άδειασαν οι δρόμοι εκείνο το βράδυ. Η αστυνομία συνέλαβε όλες τις γνωστές της φυσιογνωμίες εκείνο το βράδυ και όλες ήταν χρήστες.

Η ίδια κοπέλα υπογράμμισε αμέσως μετά: «Μιλάμε εδώ για συναίνεση προκειμένου να γίνει η εξέταση οροθετικότητας. Όταν είσαι χρήστης αυτές οι λέξεις δεν υπάρχουν τις αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Ως χρήστρια θα υπέγραφα ό τι μου έδιναν για να φύγω, να κάνω τη δόση μου. Όταν γινόταν η εξέταση, κατάλαβα ότι πρέπει να ανοίξω το στόμα μου, αλλά δεν ήξερα γιατί. Η ίδια είχα καταπατήσει τα δικαιώματά μου. Αυτό όμως δεν κάνει εκείνους νόμιμους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here