Ορίστηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Ολοκληρώθηκε η πλήρωση των θέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έμεναν κενές λόγω λήξης της θητείας του Προέδρου, του Α’ Αντιπροέδρου και ενός μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με την τυπική ανακοίνωση των ονομάτων που αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα καθήκοντα. 

Ο Νίκος Μπουλαξής, διδάκτορας Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός αναλαμβάνει από σήμερα Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ο Σωτήριος Μανωλκίδης, διδάκτορας Νομικής – Δικηγόρος, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, καθώς η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τον ορισμό τους δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έχει επίσης δημοσιευτεί και η απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την οποία ορίστηκε μέλος της ΡΑΕ η Νεκταρία Καρακατσάνη, διδάκτορας Οικονομικών της Ενέργειας – Μαθηματικός.

Προηγήθηκε η ακρόασή τους από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία κατά πλειοψηφία διατύπωσε θετική γνώμη.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι προέρχονται από την καρδιά της ΡΑΕ και έχουν προσφέρει δουλειά που έχει εκτιμηθεί ανεξαρτήτως της εκάστοτε διοίκησης. Επισήμανε, δε, ότι «η επιτυχία εδώ θέλει σκληρή δουλειά, ευσυνειδησία και τιμιότητα» για να συμπληρώσει ότι εκτίμησή του είναι ότι οι υποψήφιοι διαθέτουν αυτά τα προσόντα.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here