Ορίστηκαν νέοι διευθυντές στο «Έθνος» μετά την απόλυση των πέντε

Νέα διευθυντική ομάδα ανέλαβε την εφημερίδα «Έθνος» όπως  ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκδότρια εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση Ιβάν Σαββίδη απομακρύνθηκαν μαζικά όλοι οι διευθυντές την περασμένη Δευτέρα. Όπως ανακοινώθηκε διευθυντής έκδοσης αναλαμβάνει ο Σπύρος Αλεξίου, μέχρι τώρα αρχισυντάκτης έκδοσης, ενώ όλες οι αλλαγές αφορούν εσωτερικές μετακινήσεις, γιατί πρέπει να καλυφθούν και τα «πόστα» που  χήρεψαν μετά την απομάκρυνση των άλλων τεσσάρων.

«Ο εκδοτικός οργανισμός του «ΕΘΝΟΥΣ», με στόχο να καταστήσει το σύνολο των μέσων του πιο ανταγωνιστικά και ισχυρά, στη σημερινή ψηφιακή εποχή, προχωρά στην υλοποίηση ενός πλάνου εσωτερικής αναδιάρθρωσης και ταυτόχρονης ανάπτυξης με ατμομηχανή τη νεότερη γενιά του.Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ανακοινώνεται ότι διευθυντής Σύνταξης του ethnos.gr αναλαμβάνει ο ‘Αρης Λαούδης, διευθυντής ‘Εκδοσης της εφημερίδας «Εθνος» αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αρχισυντάκτης ‘Εκδοσης, Σπύρος Αλεξίου. Διευθυντής Σύνταξης στο «Έθνος της Κυριακής» αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, Λευτέρης Μπιντέλας. Ο υπεύθυνος ύλης Στράτος Ταφλαμπάς αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτη ύλης. Αρχισυντάκτης του οικονομικού και της Ημερησίας παραμένει ο Κώστας Αντωνάκος. Αρχισυντάκτης του TV Εθνος παραμένει ο Θανάσης Γαλήνας.  Εκδότης και Διευθυντής παραμένει ο Τραϊανός Χατζηδημητρίου. Τα νέα στελέχη αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες τους από την προσεχή Κυριακή».

Υπενθυμίζεται ότι με μια σαρωτική κίνηση απομακρύνθηκαν οι Αντώνης Σκυλλάκος, Βαγγέλης Δελληπέτρος, Στέφανος Τζανάκης και Κώστας Κυριακόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν την Δευτέρα στενοί συνεργάτες του κ. Σαββίδη, «Η λύση της συνεργασίας έγινε σε καλό κλίμα. Η απόφαση έχει σχέση με την διαπίστωση από την πλευρά της ιδιοκτησίας πως πλέον μπαίνουμε σε μία νέα εποχή σύνδεσης του έντυπου περιεχομένου με το ψηφιακό και γι αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί μία νέα διευθυντική ομάδα. Θα αποτελείται από 40ρηδες συνεργάτες μας και δεν θα προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις. Θα αξιοποιηθούν τα στελέχη του Ομίλου μας. Διαψεύδουμε μάλιστα όλα όσα γράφονται και συνδέουν τη συγκεκριμένη απόφαση με αναστολή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι ανακοινώσεις των ονομάτων της νέας ομάδας των επικεφαλής θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Εκείνη την ημέρα ο κ. Χατζηδημητρίου έκανε και σχετική ανάρτηση στο Facebook με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να το εκλάβουν ως πρωταπριλιάτικο αστείο, επειδή ποτέ άλλοτε δεν έχουν γίνει τόσο σαρωτικές αλλαγές σε ελληνικό έντυπο ή και κανάλι.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here