Οριστικά στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, το -5 έγινε -3 βαθμοί στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ

Από τους -5 στους -3 βαθμούς μειώθηκε η ποινή που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ, για τα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του ημιτελικού του Κυπέλλου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η εξέλιξη αυτή, αυτομάτως βάζει τον «Δικέφαλο» στα play-off, βγάζοντας τους το άγχος της μη συμμετοχής στη διαδικασία.

Παράλληλα, έμειναν ως είχαν οι τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών με τους οποίους τιμωρήθηκαν οι Θεσσαλονικείς και το πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Ωστόσο, εκκρεμεί ακόμα η οριστική απόφαση σχετικά με τους αγώνες Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο, για τα οποία ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για το καθένα με 6.000 ευρώ πρόστιμο και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Η παραπάνω εξέλιξη, ήρθε λόγω της γραμμής υπεράσπισης του ΠΑΟΚ, που είχε θέσει ως στόχο να μειώσει την ποινή, λέγοντας πως η διακοπή του παιχνιδιού επήλθε λόγω των επεισοδίων και πως η τιμωρία αυτή θα έπρεπε να είναι για εκτεταμένα επεισόδια. Έτσι ο σύλλογος τιμωρήθηκε μόνο για τη διακοπή και επετεύχθη η μείωση της ποινής.

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Απόφαση 32/2016:

Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθμ. 89/24-32016 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει. Κατακυρώνει υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα 0-3 τον αγώνα. Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εκκαλούσας. Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος , όπου συμμετέχει η εκκαλούσα. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 100.000€. Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων χωρίς θεατές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here