Οριστικά παρελθόν από το ΤΧΣ η Αναστ. Σακελλαρίου

Οριστικά παρελθόν από την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι η έως τώρα διευθύνουσα σύμβουλος του, Αναστασία Σακελλαρίου.

Την παραίτηση της κ. Σακελλαρίου είχε ζητήσει η κυβέρνηση μετά την δημοσιοποίηση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τον ΤΤ, με το οποίο παραπέμποταςν σε δίκη, μεταξύ άλλων και η κ Σακελλαρίου, μέλος τς διοίκησης τότε του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για επισφαλή δάνεια που είχαν δοθεί.

Η κ. Σακελλαρίου είχε θέσει την παραίτησή της στη διάθεση της κυβέρνησης από τις 8 Μαίου ενώ με δελτίο τύπου την Τρίτη το απόγευμα, ανακοινώθηκε επισήμως η παραίτησή της.

 

Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «η κα Σακελλαρίου διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου από το Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η συμφωνία των σχεδίων αναδιάρθρωσης και διασφαλίσθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του Ταμείου (ν. 3864/2010), η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να καλυφθεί εντός εξήντα ημερών, διαδικασία την οποία επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here