Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Ραφήνα, υπό μερικό έλεγχο στον Βαρνάβα

Οριοθετήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Ραφήνα, έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ως εκ τούτου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Μαραθώνος που νωρίτερα είχε κλείσει.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 15:21, στη συμβολή της Ροδοδάφνης και λεωφόρου Μαραθώνα, σε πευκόφυτη έκταση, όπου υπάρχουν διάσπαρτες οικίες.

Στην περιοχή έσπευσαν 101 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Κάτοικος της Ραφήνας που επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εφ.Συν. είπε ότι «οι κρουνοί δεν ήταν συνδεδεμένοι» και εξέφρασε την ανησυχία του καθώς πολλά οικόπεδα στην περιοχή δεν έχουν καθαριστεί, όπως και αυτό που βρίσκεται στο ΕΠΑΛ, πολύ κοντά στο οποίο εκδηλώθηκε η σημερινή φωτιά. Όπως σημείωσε πρόκειται για την περιοχή όπου σταμάτησε η περσινή μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της μαρτυρίας του ήταν ότι ενώ είχαν ειδοποιήσει εδώ και πολλές μέρες τις αρμόδιες αρχές να μαζέψουν σκουπίδια και κλαδιά, όπως είπε, πέρασε μόλις χθες φορτηγό. Όμως, όπως, σημείωσε, στην πλειοψηφία τους παραμένουν αμάζευτα.

Στη Ραφήνα μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στο μεταξύ, γύρω στις 5 το απόγευμα, και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Βαρνάβα, καίγοντας δασική έκταση.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here