Οργισμένοι οι οπαδοί του Τραμπ γιατί δεν τους κάλυψε για την εισβολή

Η «μεταστροφή» της στάσης που έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ, βλέποντας προφανώς ότι είναι απομονωμένος από το σύνολο του πολιτικού συστήματος στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει απογοήτευση αλλά και οργή μεταξύ των οπαδών του, καθώς στο μήνυμά του δήλωσε πως όσοι έκαναν ζημιές πρέπει να τιμωρηθούν.

Η δήλωση του Τραμπ όπου ανέφερε ότι αφού «το Κογκρέσο κύρωσε τα αποτελέσματα» η «νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την 20ή Ιανουαρίου», και ότι αυτοί που ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια της Τετάρτης δεν «αντιπροσωπεύουν» τις ΗΠΑ και θα «πληρώσουν» ήταν η αιτία, καθώς ο ίδιος ο Τραμπ τους κάλεσε να πάνε στο Καπιτώλιο για να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις ομάδες των ακροδεξιών και ρατσιστών οπαδών του στο διαδίκτυο, όπως Parler και 4chan, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος τους πρόδωσε.

«Χτύπημα κάτω από τη μέση», έγραψε ένας. «Πισώπλατη μαχαιριά», ένας δεύτερος. «Εμετικό», τον χαρακτήρισε ένας τρίτος.

Ακόμη ένας από τους (πρώην;) υποστηρικτές του, έγραψε: «Λέει ότι θα γίνει άγριος και όταν τα πράγματα αγριεύουν, μιλάει για αχρεία επίθεση και δείχνει με το δάχτυλο τους υποστηρικτές του που πήγαν εκεί».

Κάποιοι στράφηκαν στις θεωρίες συνωμοσίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το βίντεο ήταν «πλαστό» και το έφτιαξαν οι εχθροί του Τραμπ, και πως υπάρχουν μυστικά μηνύματα στα οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος θα τηρήσεις τις υποσχέσεις του προς το ακροδεξιό κίνημα QAnon.

Σύμφωνα με κάποιους, πίσω από την «υποχώρηση Τραμπ» υπάρχει σχέδιο αποπροσανατολισμού και θα επιστρέψει δριμύτερος. «Πρέπει να μείνουμε δυνατοί, σε εγρήγορση και να προσευχόμαστε. Κάτι μεγάλο έρχεται και ο Θεός θα φροντίσει γι’ αυτό».

Ωστόσο, μπορεί οι ακραίοι οπαδοί να έχουν θυμώσει ή να μην πιστεύουν ότι ο Τραμπ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει, οι μετριοπαθείς και οι ομάδες που τους εκπροσωπούν άρχισαν να στοιχίζονται πίσω από τους επικριτές του. Σάιτ όπως τα Breitbart και Daily Caller, άρχισαν να τον κατηγορούν όχι μόνο για την εισβολή και την πολιορκία στο Καπιτώλιο, αλλά και ότι εξαιτίας της στάσης του έχασε το κόμμα τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τις οποίες πλέον ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Στα σχόλια, πάντως, κάτω από το βίντεο με το μήνυμά του, οι ακραίοι οπαδοί του, γράφουν: «Δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ συμφιλίωση», ή «Οι διαφορές μας δεν μπορούν να συμβιβαστούν, ο πόλεμος έχει αρχίσει. Πρέπει να πιέσουμε το Συμβούλιο του Κόμματος να στηρίξει το Πατριωτικό Κόμμα».

«Έπρεπε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, όπως του πρότεινε ο Φλιν, αντί να αφήσει τους πατριώτες να εκτεθούν και τώρα όλοι να ξέρουν τα πρόσωπά τους», γράφει κάποιος άλλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here