Οργιο καταστολής και αυθαιρεσίας: Σε συλλήψεις μετέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ επτά από τις 29 χθεσινές προσαγωγές στα τυφλά

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά από τις 29 προσαγωγές από το χθεσινό όργιο καταστολής στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στην Αθήνα, την ώρα που ο κρατούμενος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συλληφθέντες κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της υγειονομικής παράβασης του Ν.285 για διασπορά του κορονοϊου και κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης.

Και όλα αυτά, είναι μόνοι που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν, ήταν τα ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις της ΔΡΑΣΗΣ με τα μηχανάκια.

Οι υπόλοιποι 22 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιοριστικών μέτρων του νέου κορονοϊού, όπως και στους συλληφθέντες.

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Ανάμεσά στα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα βρίσκεται και ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας, τον οποίο οι αστυνομικοί προσήγαγαν βίαια.

Εκτός από «τυφλές» προσαγωγές οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο λευκές αύρες που εκτόξευαν νερό.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά, κρότου-λάμψης και αύρες στην κινητοποίηση της Παρασκευής κατά την οποία οι άνδρες των ΜΑΤ διέλυσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα και ξυλοφόρτωσαν διαδηλωτές πριν τους κυνηγήσουν στα στενά του κέντρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here