Συντονιστικό όργανο για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Συντονιστικό όργανο με επικεφαλής τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό αναλαμβάνει τη διαχείριση της ρύπανσης που προκάλεσε στον Σαρωνικό η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη».  συγκρότηση το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου τίθεται ο υφυπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το Σάββατο το βράδυ στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τ ο συντονιστικό όργανο θα συνεδριάζει καθημερινά και θα αξιολογεί τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα ρύπανσης και τις διαθέσιμες δυνάμεις που επιχειρούν.

Στόχος του συντονιστικού είναι η έγκριση των καθημερινών σχεδίων απορρύπανσης που καταθέτει η ανάδοχος εταιρεία, η αξιολόγηση του αποτελέσματος των επιχειρήσεων και η ανάληψη επιπλέον δράσεων όπου χρειαστεί.

Επίσης, ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος υπεύθυνοι σε κάθε γεωγραφικό τομέα που περιλαμβάνει τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι, σε εικοσιτετράωρη βάση, θα επιτηρούν τις διαδικασίες απορρύπανσης που έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα κρίνουν επιτόπου τις εκάστοτε ανάγκες.

Ποιοι θα μετέχουν

Στο συντονιστικό όργανο επικεφαλής θα είναι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ θα συμμετέχουν ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένα, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο Β’ υπαρχηγός του σώματος Παναγιώτης Παρασκευάς, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, αντιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, αντιπλοίαρχος Στυλιανός Μαρκουλάκης και ο λιμενάρχης Σαρωνικού, αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Σκιαδάς.

Στις συνεδριάσεις του συντονιστικού θα καλούνται, επίσης, εκπρόσωποι του πρώτου και του δευτέρου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ορισθέντες γεωγραφικοί τομεάρχες του λιμενικού και εκπρόσωπος της αναδόχου αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here