ΟΜΥΛΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ προβαίνει σε ενέργειες χουντικής έμπνευσης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ των εργαζομένων στα λιμάνια και του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή την αναβολή της συζήτησης για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατ’εντολή ΤΑΙΠΕΔ. Το θέμα επρόκειτο να τεθεί  στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, όμως το Ταμείο με επιστολή του πρός τον απερχόμενο πρόεδρο Γ. Ανωμερίτη απαίτησε την αναβολή της συζήτησης (βλέπε αναλυτικό ρεπορτάζ: «ΟΛΠ: Τρικυμία με εντολή ΤΑΙΠΕΔ και εξόφθαλμα ασυμβίβαστα λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση).   

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) σχολιάζει με σκληρό τρόπο το …«εντέλλεστε» της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ προς τον κ.Ανωμερίτη και τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ κάνοντας λόγο για χουντικής έμπνευσης ενέργειες και αλήστου μνήμης φράση και καλεί την κυβέρνηση ν’αναλάβει τις ευθύνες της.

Η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

«Η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός του, αγγίζοντας τα όρια του θράσους, ως αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων που επιβουλεύονται τον Ο.Λ.Π τον Ο.Λ.Θ, καθώς και τα άλλα Λιμάνια, προβαίνει σε ενέργειες χουντικής έμπνευσης.

Σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ο.Λ.Π και κοινοποιεί στα μέλη του ΔΣ/Ο.Λ.Π, χρησιμοποιώντας την αλήστου μνήμης φράση «εντέλλεστε», ζητάει να μην συζητηθεί στο ΔΣ/Ο.Λ.Π το θέμα «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Εργαζομένων Ο.Λ.Π. Α.Ε.»

Οι ΣΣΕ των εργαζομένων του Ο.Λ.Π βρίσκονται στο τρίμηνο της κουτσουρεμένης μετενέργειας και μετά από επανειλημμένες συζητήσεις των σωματείων και της Διοίκησης του Ο.Λ.Π, υπήρξε συμφωνία να συνεχίσουν να ισχύουν οι όροι των σημερινών συμβάσεων με χρόνο διάρκειας 2 έτη. Αυτό μάλιστα έχει καταγραφεί σε πρακτικό συμφωνίας.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υπόσχεται ανατροπή των μνημονιακών νόμων για τις ΣΣΕ, η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με την ανοχή της Κυβέρνησης, η οποία ξεπουλάει τα Λιμάνια, θέλει να καταργήσει κάθε μορφή ΣΣΕ και να μεταβάλλει το εργασιακό τοπίο σε αυτό της γαλέρας που επικρατεί στην COSCO.

Τώρα πια, αποκαλύπτονται ποιοι θέλουν να παραδώσουν το Λιμάνι στην COSCO και να σβήσουν τις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε τον Υπουργό κ. Δρίτσα, αλλά και την Κυβέρνηση συνολικά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η μεθοδευμένη αναβολή της Γ.Σ των μετόχων και η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεν θα τους γλιτώσει από την αγανάκτηση των εργαζομένων.

Ο δρόμος που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ είναι ολισθηρός. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές μεθοδεύσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, διαφορετικά θα φέρει ΑΚΕΡΑΙΗ την ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι με τους ΑΓΩΝΕΣ μας θα υπερασπιστούμε τον Δημόσιο χαρακτήρα των Λιμανιών και τον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που η σημερινή Κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα κατοχυρώσει».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here