Ομπάμα: Το λόμπι των όπλων δεν μπορεί να κρατά όμηρο ολόκληρες τις ΗΠΑ

Πόλεμο κατά της οπλοκατοχής κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα , ο οποίος ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων που προβλέπουν αυστηρότερους ελέγχους, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο.«Το λόμπι της οπλοκατοχής μπορεί να κρατά όμηρο το Κογκρέσο, αλλά δεν μπορεί να κρατά όμηρο ολόκληρες τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δάκρυσε μιλώντας για τα θύματα της βίας με χρήση πυροβόλων όπλων στη χώρα του, ίδιαίτερα για τα παιδιά.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η απραξία σχετικά με το ζήτημα πρέπει να σταματήσει, όπως και οι δικαιολογίες που τη συνοδεύουν.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι πλέον όλοι όσοι εμπορεύονται όπλα θα πρέπει να ελέγχονται και να φέρουν άδεια, ενώ τόνισε ότι θα εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός ελέγχου για το παρελθόν όσων επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν είναι επικίνδυνοι.

Οι πολιτείες των ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερώνουν το ομοσπονδιακό κράτος για τα αρχεία τους με ψυχικά πάσχοντες ή ενόχους για ενδοοικογενειακή βία στους οποίους απαγορεύεται η αγορά όπλων.

Το Κογκρέσο (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία), το οποίο ελέγχεται από το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αντιτίθεται σε κάθε περαιτέρω έλεγχο της οπλοκατοχής, την οποία θεωρεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών με βάση το σύνταγμα των ΗΠΑ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here