Ωμός ρατσισμός από Αδωνι, Βορίδη κατά προσφύγων: Μιλούν για τεράστιες φυλακές και μαζικές απελάσεις-εξπρές

Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης δεν μπορούν να κρύψουν τις ακροδεξιάς κοπής, ρατσιστικές απόψεις τους, τις οποίες επιβάλουν ήδη και στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής στο τομέα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Σε δηλώσεις τους μετά την εξαγγελία του νέου ασφυκτικού πλαισίου που περιορίζει και ουσιαστικά καταργεί την διαδικασία ασύλου, μεταφέροντας χιλιάδες ανθρώπους σε κλειστές φυλακές για μαζικές απελάσεις, αποδεικνύουν την ξενοφοβική, ρατσιστική ρητορική τους που έγινε επίσημη πολιτική.

Ιδού τι είπε ο Αδ. Γεωγιάδης:

Η διαδικασία μετά τη ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη θα έχει ως εξής: όταν φτάνει η βάρκα και πιάνουν αυτούς τους ανθρώπους, εντός τριών ημερών θα βγαίνει η πρώτη απόφαση που θα διαχωρίζει εάν ανήκουν στο υψηλό προσφυγικό προφίλ ή στο χαμηλό. Όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή περίπου το 7%, θα πηγαίνουν σε ανοιχτά κέντρα και θα συνεχίζουν τη διαδικασία για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Όσοι έχουν χαμηλό μεταναστευτικό προφίλ, δηλαδή το 93%, θα μπαίνουν σε κλειστού τύπου κέντρα, θα μένουν για έξι μήνες για να τελειώσει η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού του αιτήματος και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία»

Οι δηλώσεις Βορίδη

…Είναι όλοι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Βεβαίως έχουν ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά τη διαδικασία εξέτασης του ασύλου αλλά έως εκεί …» – Μάκης Βορίδης, Alpha 98,9, 1/10/2019

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here