Ωμός εκβιασμός των ιδιοκτητών διαγνωστικών κέντρων με άρωμα ΝΔ- Ζητούν όλα τα λεφτά από τους ασθενείς για τις εξετάσεις-Ξανθός: Παράνομη ενέργεια, καταγγελία συμβάσεων

Σε έναν άνευ προηγουμένου ωμό εκβιασμό της πολιτείας, σε προεκλογικό χρόνο κι με σαφές πολιτικό άρωμα, προχωρούν οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων. Αποθρασυμένοι από τις διακηρύξεις της ΝΔ για στενή συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς στις διαγνώσεις-εξετάσεις, οι ιδιοκτήτες των κέντρων, αποφάσισαν μεν να ανοίξουν τα κεντρα αλλά θα υποχρεώνουν τους πολίτες να πληρώνουν όλο το ποσό, εκτός του 15% της συμμετοχής του, το οποίο θα διεκδικούν αργότερα από τον ΕΟΠΥΥ. Ομως το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στον ΕΟΠΥΥ να επιστρέψει χρήματα σε ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν γίνει από τα ιδιωτικά διαγνωστικά Κέντρα όμηροι σε άνομα πολιτικά παιγνίδια και πιέσεις οικονομικών συμφερόντων. 

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στην οποία οι ιδιοκτήτες προχωρούν συνειδητά, προκαλώντας την κυβέρνηση και τους ίδιους τους πολίτες, αδιαφορώντας στην ουσία εάν είναι σε θέση να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των εξετάσεων.

Ο υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή παράνομη που οδηγεί σε καταγγελία των συμβάσεων τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι προφανές ότι οι ιδιοκτήτες των Κέντρων, εκβιάζουν με τις πλάτες της ΝΔ με δύο στόχους: Πρώτον να προκαλέσουν κύμα αγανάκτησης στους ασθενείς κατά της κυβέρνησης σε προεκλογικό χρόνο και δεύυτερον, να επωφεληθούν τα μέγιστα από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων τους με μια νέα κυβέρνηση, που προσδοκούν ότι θα είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Είναι καθαρά μια πολιτική πράξη σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού που προεοινωζίεται σε μεγάλο βαθμό, το τι περιμένει όλους τους πολίτες στη περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης κληθεί να εφαρμόσει το ακραίο πρόγραμμα της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της παραχώρησης υπηρεσιών υγείας στους ιδιώτες κλινικάρχες και ιδικτήτες διαγνωστικών κέντρων.

Και μη χειρότερα…

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here