Ωμός, ανήθικος εκβιασμός Ερντογάν: Παζάρι για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς-Ζητά ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους-Κατά τα άλλα, θέλει ειρήνη στο Αιγαίο

Σε ανοικτό εκβιασμό της Ελλάδας και δημόσια παζάρια για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ζητώντας την ανταλλαγή τους με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, προχώρησε για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, ο «σουλτάνος» αποκάλυψε τους σκοπούς που είχε από τη πρώτη στιγμή που προχώρησε στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο.Η Τουρκία του Ερνογάν, έχει μετατραπεί σε κράτος-παρία, ένα σουλτανάτο αυθαιρεσίας και πλήρους ανυποληψίας δικαίου, όπου η ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα εξαρτώνται από τις διαθέσεις του καθεστώτος και τις επιδιώξεις του ανεξέλεγκτου ηγεμόνα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό NTV. δήλωσε ανοιχτός  να εξετάσει την απελεύθερωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εάν η Αθήνα από την πλευρά της προβεί στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

«Μας ζητούν να δώσουμε πίσως τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε: εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν στο NTV, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Εάν μας τους παραδώσουν, θα επανεξετάσουμε και εμείς την κατάσταση με τους Έλληνες στρατιωτικούς» έσπευσε να συμπληρώσει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, εν τω μεταξύ, ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά θέλει ειρήνη- δήλωση που ήρθε ύστερα από ένα μπαράζ φραστικών επιθέσεων κυβερνητικών αξιωματούχων, στις οποίες η Ελλάδα χαρκτηριζόταν καταφύγιο τρομοκρατών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here