Ομολογούν την αποτυχία τους να κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική οδό

Για δεύτερο 24ωρο κλείνει η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, καθώς η επέλαση της «Μήδειας» αποκάλυψε το «επιτελικό μπάχαλο» της κυβέρνησης, η οποία δεν καταφέρνει να διατηρήσει ανοιχτό τον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας.

Η κυβέρνηση κλείνει ξανά, λοιπόν, την Εθνική, επικαλούμενη την κακοκαιρία, για την οποία ωστόσο είχε προειδοποιηθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ είχε αναλωθεί σε συσκέψεις, ανακοινώσεις και ραδιοτηλεοπτικά σόου για το πώς θα την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Σήμερα, λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από τις 7 το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

Οι αρχές επικαλέστηκαν «τη συνεχιζόμενη ένταση του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο», ενώ μίλησαν και «για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού».

Σημειώνεται ότι και χθες η Εθνική οδός, αφού πρώτα έκλεισε για κάποιες ώρες, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μεταξύ 13:00 και 19:00 και έπειτα… ξανά έκλεισε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη γιατί «δεν πρέπει να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές» καθώς «αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα». Λίγες ώρες μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σε ερώτηση γιατί έκλεισε τα ξημερώματα η Εθνική Οδός από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, είπε πως «η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here