Ομολόγησε τελικά ο 33χρονος εργάτης ότι σκότωσε το ζεύγος των Κυπρίων – Κρατούνται άλλοι τρεις

Ομολόγησε και γραπτώς ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής ότι αυτός σκότωσε το άτυχο ζευγάρι των Κυπρίων σχεδον μπροστά στα μάτια του 15χρονου υιοθετημένου γιου τους.

tzionis

Θύματα ήταν ο  60χρονος μαθηματικός Γεώργιος Χατζηγεωργίου και η  59χρονη σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, τραπεζικός, που πριν από 12 χρόνια είχαν υιοθετήσει τον τότε 3χρονο γιο τους, ρωσικής καταγωγής. Αρχικα η Αστυνομία είχε αφήσει να διαρρεύσει η «πλήροφορία» ότι πιθανόν να ενέχονταν οι ρώσοι βιολογικοί γονείς του παιδιού και ίσως το ίδιο, αλλά γρήγορα ανακάλεσε και χαρακτηρισε αυτή τη «διαρροή» ως κουτσομπολιά. Δυστυχώς όμως εν τω μεταξύ πλανάτο μια βαριά σκιά στο περιβάλλον του παιδιού, που τελώντας σε μεγάλη ταραχή όντως δεν έδινε σαφείς πληροφορίες -κάτι που αποδόθηκε ως «ανακολουθίες στην κατάθεση». Ομως η «ανακολουθία» παραπέμπει σε ενοχή ενώ η ταραχή όχι. Κατά συνέπεια η διαρροή περι «ανακολουθιών» συνέχιζε να τροφοδοτεί ένα ιδιαίτερα εφιαλτικό σενάριο. Τελικα αποδείχτηκε ότι ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος με παρελθόν ποινικό που δούλεψε ως εργάτης στα θύματα πριν απο πέντε χρόνια και που πίστευε ότι είχαν πολλά χρήματα στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού τους. Είχε πει μάλιστα στους συνεργούς του  «θα τους δέσουμε για να υποχρεωθούν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά μπορεί και να χρειαστεί να τους σκοτώσουμε»

Αγνωστο για ποιο λόγο, είτε υπό την επήρρεια ναρκωτικών είτε λόγω χαμηλού δείκτη νοημοσύνης και πανικού, ο δράστης μαχαίρωσε τους μόνους ανθρώπους που θα του άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο και ουσιαστικά σκοτωσε το ζευγάρι χωρίς να κερδίσει τίποτα, εν συνεχεία δε όταν έφυγε απο το σπίτι, κράτησε και σημειώσεις με λεπτομέρειες για τα συμβάντα και τις είχε στο ΙΧ του, ενώ τα ματωμένα ρουχα του αντί να τα ξεφορτωθεί, τα «έκρυψε» στο πατρικό του σπίτι. Είναι επίσης αγνωστο για ποιο λόγο μπήκε χωρίς μάσκα στο σπίτι, αφού είχε δουλέψει εκεί και θα τον αναγνώριζαν -άρα ήταν εξαρχής αποφασισμένος να σκοτώσει, αλλά και τα θύματά του ήξεραν δυστυχώς εξαρχής ότι ακόμα κι αν άνοιγαν το χρηματοκιβώτιο, αφού τον αναγνώρισαν, θα τους σκότωνε ούτως ή άλλως. Πάντως δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και μια διάρρηξη κατέληξε σε ληστεία μετά φόνου και γιατί μπήκε με ακάλυπτο πρόσωπο μέσα στο σπίτι πρώτος, ο μόνος εκ των δραστών που τα θύματα γνώριζαν φυσιογνωμικά

Ο δράστης με τους συνεργούς του διέρρηξαν το σπίτι, υποχρέωσαν το αγόρι (τον γιο)  να μείνει στην αποθήκη και του είπε (ο Λοϊζος) «σκότωσα τους γονείς σου, πες μου που έχουν τα λεφτά, δεν θα σε πειράξω, έχω κι εγώ παιδί». Είναι άγνωστο τι αφαίρεσαν οι δράστες -το μόνο βεβαιο είναι ότι  πήραν το πορτοφόλι του θύματος, που σίγουρα δεν είχε μέσα κάποιο μυθικό ποσό. Ο δράστης, που έχει μητρώο για ναρκωτικά,  είχε δουλέψει παλιότερα στο σπιτι των θυματων του (σε εργασίες επισκευής, το 2012) και σχεδίαζε από τότε τη διάρρηξη ή τη ληστεία (η διάρρηξη δεν ενέχει την απειλή κατά της ζωής). Είναι άγνωστο για ποιο λόγο ο δράστης ήταν βέβαιος ότι στο σπίτι θα έβρισκαν θησαυρό και για ποιο λόγο πριν από την τέλεση της πράξης του διέδιδε σε φίλους του ότι «θα κάνει γερή μπάζα και θα αγοράσει όλα τα σπίτια της περιοχής». Είναι άγνωστο σε εμάς αν ο δείκτης νοημοσύνης του είναι άνω του μετρίου, αλλά πάντως κατάφερε να παρασύρει στην ληστεία μετά φόνου και άλλους τρεις. Το ζευγάρι των θυμάτων δεν είχε κάποια μυθική περιουσία, αφού ήταν και οι δύο απλοί  υπάλληλοι -σε σχολείο εκείνος, σε τράπεζα εκείνη.

Ο ανακριτής της υπόθεσης και υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Κουμέττος Κουμέττου έκανε αναφορά στα γεγονότα της υπόθεσης ενώ είπε ότι εναντίον του 33χρονου διερευνώνται 13 αδικήματα μεταξύ των οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης και η απαγωγή (για την κράτηση του παιδιού στην αποθήκη).

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην οικία της οδού Ζαλόγγου εντοπίστηκε ανοικτό παράθυρο κουζίνας ενώ είπε πως δεν εντοπίστηκε ακόμα το πορτοφόλι του 60χρονου και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο τι ποσό εκλαπη από την οικία.

Μαρτυρία φέρει τον 33χρονο ύποπτο να δήλωνε σε οικείο του πρόσωπο τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «θα κάνει μια δουλειά που θα τον κάνει πλούσιο». Επίσης έγινε αναφορά στη μαρτυρία ότι δύο μέρες πριν το φόνο ο ύποπτος ανέφερε «θα γίνω πλούσιος και θα αγοράσω όλα τα σπίτια εδώ. Έχω άνθρωπο μέσα και θα μας βοηθήσει».

Ο Τζιωνής συνελήφθη λόγω του μητρώου του αλλά και του γεγονότος ότι κάμερα τον είχε καταγράψει στην περιοχή την ημέρα του φόνου. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε το σημειωματάριο και εκείνος είπε  «θέλω να πω όσα ξέρω για την υπόθεση. Ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ ως ένα σημείο. Ξέρω ποιοι εμπλέκονται και ποιο είναι το κίνητρο. Το σπίτι το ξέρω από το 2012 που πήγα για να κάνω κάτι δουλειές. Αυτό σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια». Ομως αρχικά εμφανιζόταν ως υποτίθεται αμέτοχος στην πράξη

Η ιατροδικαστική εξέταση όμως έδειξε ότι ο Τζιωνής είχερ γδαρσίματα στα χέρια του -εκδορές που είχαν προκληθει λίγες ημέρες πριν απο τή συλληψη, και συνέπιπταν χρονικά με το έγκλημα Επίσης στο όχημά του βρέθηκαν σημειώσεις  για το έγκλημα που αφορούσαν τα θύματα. Ο 33χρονος κατονόμασε ως συνεργό του τον ετεροθαλή αδελφό του και μάλιστα υποστήριξε ότι ο μικρός αδελφός του ήταν και ο φονιάς. Οι άλλες μαρτυρίες όμως (των τριών συνενόχων του) δείχνουν ότι ο αδελφός του περιμενε σε άλλο σημειο για να παραλάβει απλώς τα κλοπιμαία. Εξάλλου  τα ματωμένα ρούχα του Λοϊζου Τζιωνή βρέθηκαν στο πατρικό του -με το αίμα των θυμάτων του Τέλος, το βασικότερο, τον αναγνώρισε το 15χρονο παιδί, γιατί ο Τζιωνής μπήκε χωρίς μάσκα στο σπίτι.

Ο ανακριτής αναφέρθηκε στην κατάθεση που ελήφθη από τη σύντροφο του 33χρονου η οποία υποστήριξε ότι δεν είδε ποτέ να έχει στην κατοχή του ο Τζιωνής επιθετικά όργανα. Εντούτοις ανακρινομενη η 22χρονη Σάρα Σιαμς ανέφερε ότι ο 33χρονος Τζιωνής και ο 22χρονος Χατζηξενοφώντος που συνελήφθη τελευταίος είναι τα δύο πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Η ίδια και ο ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή περίμεναν τηλεφώνημα για να μεταβούν στην οικία να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης και οι τρείς ύποπτοι σε γραπτές καταθέσεις περιγράφουν τον Τζιωνή ως αυτόν που οργάνωσε την ληστεία και αυτόν που σκότωσε τα δυο θύματα.

 

Μέχρι στιγμής εκτός απο τον Τζιωνή, που έχει ποινικό μητρώο για ναρκωτικά και κλοπές, κρατείται η συμβία του Σάρα Σίαμς,  21 ετών, ο ηλικίας 22 ετών ετεροθαλής αδελφός του, και ένας 23χρονος

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here