Ομολογία πατριδοκαπηλείας στη Ν.Υόρκη-Ο Μητσοτάκης ζητά από τον Ζάεφ να μην καθυστερήσει την εφαρμογή της «εθνικά επιζήμιας» συμφωνίας των Πρεσπών!

Μετά τους Έντι Ράμα, Χασίμ Θάτσι, και Αλεξάντε Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, στα Ηνωμένα Έθνη και με  πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Παρά τους ανέξοδους και δημαγωγικούς λεονταρισμούς του, ότι δεν θα υπέγραφε τη συφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο αποδέχθηκε την ισχύ της στο διεθνές δίκαιο αλλά ζήτησε μάλιστα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της εφαρμογής της!

Ο κ. Μητσοτάκης δύο μήνες μετά τη νίκη του στις εκλογές και αφού με πατριδοκάηπλες κραυγές εκμεταλλεύθηκε τον εθνικιστικό λαϊκισμό των «Μακεδονομάχων», τώρα αποκαλύπτει την απύθμενη πολιτική του υποκρισία, με την οποία έθεσε σε κίνδυνο τα γνήσια, ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα, χάριν κομματικού οφέλους.

Τι είπαν Μητσοτάκης – Ζάεφ

Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό και εκφράστηκε η βούληση να προχωρήσουν οι δυο πλευρές στα θέματα της Συμφωνίας όπως και στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζαεφ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ενταξιακή διαδικασία. Σημειώνεται ότι η βούληση της Ευρώπης είναι να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία για τα Δυτικά Βαλκάνια και το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι η ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι και στο παρελθόν η μη ύπαρξη Συμφωνίας δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ελληνικών επενδύσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here