Ομολογία ΝΔ ότι χρηματοδοτείται από ιδιωτικά σχολεία

Η ΝΔ επιβεβαιώνει επί της ουσίας το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός περί χρηματοδότησης του κόμματος από ιδιωτικά σχολεία.

«Υπάρχουν σχολάρχες που χρηματοδοτούν τη ΝΔ», κατήγγειλε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κουρουτός στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι, σύμφωνα με έγγραφα από την Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικές πρωτοβουλίες χορηγίας σχολαρχών. Αντίθετα οι εν λόγω επιχειρηματίες έχουν μετατρέψει τα ίδια τα σχολεία τους, σε χρηματοδοτικά κέντρα πολιτικού κόμματος.

Η παραδοχή της ΝΔ

Απαντώντας το κυβερνών κόμμα αναφέρει σε ανακοίνωση του: «η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την εξυγίανση των οικονομικών της που είχαν επιβαρυνθεί από την οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Με απόλυτη διαφάνεια έχει καταθέσει στη Βουλή τις πηγές χρηματοδότησής της. Σε αυτές περιλαμβάνονταν το 2016 και οι συνεισφορές επιχειρήσεων μέχρι 20.000 ευρώ, τηρώντας όλα όσα ορίζει ο νόμος.

» Δίχως περίεργες διαδρομές και εικονικές συμβάσεις όπως γινόταν στο «μαγαζί». Η προσπάθεια να συνδεθεί η αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παράλληλα με την προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, με συμφέροντα, είναι άλλη μια θλιβερή απόπειρα να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Είναι τόσο υποκριτικό, ειδικά τη στιγμή που για την εκπαίδευση των δικών τους παιδιών προτιμούν τα ιδιωτικά σχολεία».

Πρόκειται για μία ανακοίνωση που παρά την προσπάθεια άμυνας διά της επίθεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει σαφές ότι η ΝΔ παραδέχεται ότι χρηματοδοτείται από ιδιωτικά σχολεία. Αυτό φέρνει το κόμμα και την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση αφού έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση αλλά και φορείς της εκπαίδευσης ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις των σχολαρχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here