Ομολογία Μητσοτάκη: Καταργεί το αφορολόγητο για όλους με εισόδημα έως 10.000 και τον μειωμένο συντελεστή 6%! Πλήττονται χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας όσα ο ίδιος περιέλαβε στο πρόγραμμα της ΝΔ, ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι σκοπεύει: α.Να καταργήσει πλήρως οποιοδήποτε αφορολόγητο ποσό, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, είτε αυτό αφορά ελεύθερους επαγγελματίες είτε μισθωτούς και συνταξιούχους και β. Τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, για φάρμακα και ενέργεια, παρότι χθες η αδελφή του Ντόρα Μπακογιαννη προσπάθησε να παραπλανήσει, λέγοντας ότι δεν θα καταργηθεί.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα tweet του, δηλώνει πως προτίθεται – αν γίνει κυβέρνηση – να καταργήσει το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα έως τα 10.000 ευρώ !

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για «ευημερία για όλους τους πολίτες» και σημειώνει συγκεκριμένα: Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα έως €10.000. Δηλαδή επιβάλει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, καθώς δεν κάνει καμία διάκριση η αναφορά του.

Η πρόταση αυτή του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη πρόταση για να καταργηθεί η μείωση του αφορολόγητου που είχε κάνει ένα μήνα πριν και η οποία όπως φαίνεται ήταν προσχηματική.

Και έρχεται να συμπληρώσει την κινδυνολογία τόσο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα όσο και σκληρών κύκλων της ΕΕ, που λέγοντας ότι δεν πιάνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος, ανοίγουν το δρόμο για λήψη μέτρων, όπως η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here