Ομόφωνα αθώοι οι 21 που κατηγορούνταν για ρίψη μολότοφ

Ομόφωνα αθώοι κριθηκαν οι 21 κάτοικοι της περιοχής που συμμετειχαν σε εκδηλωση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού το Μάρτιο του 2012 και κατηγορούνταν για χρήση μολοτοφ στο δημαρχείο Αριστοτέλη στη Χαλκιδικη.
Δικάζονταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και κατηγορούνταν για επεισόδια που ξέσπασαν στο Δημαρχείο Αριστοτέλη ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδικη
«Είναι θλιβερό μία τοπική κοινωνία να διχάζεται και να οδηγείται στα δικαστήρια για να βρει το δίκαιό της. Είναι ευχής έργον οι τοπικοί άρχοντες να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της έντασης στην περιοχή», ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου λίγο πριν εκφωνήσει την ετυμηγορία, στο άκουσμα της οποίας το κατάμεστο ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή των κατηγορουμένων από όλα τα αδικήματα, τονίζοντας ότι «δεν προέκυψε τέλεση αξιόποινων πράξεων»
Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι  αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή ή εμπλοκή στα επεισόδια, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για εις βάρος τους σκευωρία και προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε οτι είδε τους κατηγορουμένους να πετάνε μολότοφ
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του τότε δημάρχου Αριστοτέλη, του  Χρήστου Πάχτα. Ο πρώην δήμαρχος είπε ότι δεν είδε κάποιον απότ ους κατηγορουμένους  να πετάει μολότοφ αλλά είπε ότι είδε δύο να συμμετέχουν γενικά στα επεισόδια.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here