Ομηροι με συμβάσεις-λαιμητόμο οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ

 

Υπό πίεση και με την επίκληση ασφυκτικών προθεσμιών προωθούνται συμβάσεις εργασίας στον ΔΟΛ οι οποίες περιέχουν πρωτοφανείς όρους όχι μόνον για τους δημοσιογράφους αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου. 
Χθες το πρωί, η εταιρία Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη κάλεσε τους δημοσιογράφους του Βήματος και των Νέων να υπογράψουν κατά αλφαβητική σειρά τις συμβάσεις-λαιμητόμο για τα εργασιακά δικαιώματα, ζητώντας να τις διαβάσουν επί τόπου και να τις υπογράψουν. Ακόμη κι αν ήθελε κάποιος να πάρει την σύμβαση εκτός γραφείου ώστε να την μελετήσει προσεκτικά, δεν ήταν δυνατό, εάν προηγουμένως δεν την είχε υπογράψει.
Υστερα από αντιδράσεις εργαζομένων, η ΕΣΗΕΑ εκλήθη από τους εκπροσώπους των εργαζομένων των δυο εφημερίδων να πάρει θέση. Η νομική εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ έκανε παρέμβαση, πάγωσαν οι διαδικασίες υπογραφής και ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση της νομικής συμβούλου σε συνέλευση των εργαζομένων σήμερα Σάββατο, η Alter Ego δέχθηκε να αφαιρέσει όρους που εμφανώς «έβγαζαν μάτι» (πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα  που αφορούν ακόμη και θέματα υγείας) κατά την τακτική του Χότζα. Διότι έμειναν ανέγγιχτοι άλλοι όροι, που καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα και κάνουν τους εργαζόμενους έρμαια των διαθέσεων της εταιρείας.
Εχουμε και λέμε:
  • Η εταιρία θα μπορεί να μετακινεί, ανάλογα με τις «επιχειρηματικές και υπηρεσιακές ανάγκες της», τον μισθωτό σε άλλο τμήμα και θέση αλλά και να του αλλάζει ειδικότητα κατά την κρίση της!
  • Ακόμα και δανεισμός εργαζομένων προβλέπεται. Και μάλιστα σε»οποιαδήποτε εταιρία-επιχείρηση του υποδείξει η εταιρία είτε αυτή είναι θυγατρική είτε είναι συμμετοχική είτε όχι».
  • Στις αποδοχές που συμφωνούνται συμπεριλαμβάνονται και «τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις χωρίς καμία εξαίρεση», καθώς και «αμοιβές και αποζημιώσεις για οποιαδήποτε αιτία (ενδεικτικά: νυχτερινά, αργίες, Κυριακές κλπ.)».
  • Με άλλον όρο ο εργαζόμενος καθίσταται όμηρος της εταιρίας εις το διηνεκές, αφού μπορεί να τον απολύσει όποτε θέλει: «Η μη άσκηση ή η καθυστέρηση στην άσκηση από την εταιρία οποιουδήποτε δικαιώματός της έναντι του/της μισθωτού θα θεωρείται πάντα προσωρινή και δεν θα συνιστά ούτε θα μπορεί να ερμηνευθεί ότι συνιστά, μετατροπή της παρούσας σύμβασης, ή παραίτηση της εταιρίας από οποιοδήποτε σχετικό δικαίωμά της».
  • Υποδείξεις για «κλειστά στόματα». Προβλέπεται  ότι ο μισθωτός θα αποφεύγει  ενέργειες που η εταιρία θεωρεί ότι μπορούν να βλάψουν τη φήμη, το κύρος και τα εν γένει συμφέροντά της και να την εκθέσουν σε αστικές ή ποινικές ευθύνες ή διοικητικές κυρώσεις. Μάλιστα σε περίπτωση που ασκηθεί σε βάρος της αγωγή, μήνυση ή της επιβληθεί διοικητική κύρωση λόγω υπαιτιότητας του μισθωτού, η εταιρία δικαιούται να τον απολύσει και να διεκδικήσει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη.
  • Είναι αξιοσημείωτο ότι περιλαμβάνεται όρος που λέει ότι με τη λήξη της απασχόλησης του εργαζομένου θα επιστρέφει αλληλογραφία, έγγραφα, αρχεία, υπομνήματα, σημειώσεις, αναφορές, φακέλους, έγγραφα κλπ.
  •  Απαλείφθηκε, ύστερα από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, η πρόβλεψη ότι θα πληρώνει ο δημοσιογράφος αγωγές κλπ. σε βάρος της εταιρίας για δημοσιεύματά του. Όμως παρέμεινε η διάταξη που αναφέρει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το βάρος της απόδειξης στα δικαστήρια αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος…
  • Κανένα απολύτως δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν αναγνωρίζεται στον δημοσιογράφο, σκιτσογράφο κλπ. Ολο το παραγόμενο έργο του εκχωρείται στην εταιρία για κάθε είδους εμπορική εκμετάλλευση, χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Εκχωρείται και σε τρίτους κατά την ανέλεγκτη κρίση της εταιρίας. Σε  αυτό το σημείο προστέθηκε διάταξη που υποχρεώνει την εταιρία να  επανεξετάσει  το θέμα, σε περίπτωση νέας νομοθεσίας.
Τέλος, υπάρχει η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση σύναψης συλλογικής σύμβασης της ΕΣΗΕΑ με την Ενωση Ιδιοκτητών, αυτή θα υπερισχύει. Βέβαια και εδώ υπάρχει παράθυρο μια και αυτό θα γίνει «υπό τη ρητή προυπόθεση ότι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο θα καταλαμβάνει και θα δεσμεύει την εταιρία».

 

 

Τι λένε οι Ενώσεις των δημοσιογράφων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Σάββατο το απόγευμα η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνων (ΕΣΗΕΑ) και η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

«Εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων εργασίας, όπως αυτές δόθηκαν την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου προς υπογραφή στους συναδέλφους.

Στηλιτεύουν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία, με συνέπεια, αφενός να παρακάμπτεται η συλλογική διαπραγμάτευση, αφετέρου να φέρνει τους συναδέλφους προ τετελεσμένου, εκμεταλλευόμενη τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο. Ζητούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας, καθώς και την υποχρεωτική τήρηση των θεσμικών κατακτήσεων των δημοσιογράφων (ρεπό, άδειες, ωράριο εργασίας, αμοιβή υπερωριακής και κυριακάτικης απασχόλησης κλπ).

Ταυτόχρονα καλούν την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ να δώσει λύση στο δράμα που ζουν οι «εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και ΔΟΛ DIGITAL, πρώην θυγατρικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Λαμπράκη, οι οποίοι επί έντεκα μήνες εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, αλλά και σε παρόμοιες εκδοτικές επιχειρήσεις καλούν την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), να προσέλθει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here