Ωμές απειλές Πενς για επέμβαση στη Βενεζουέλα: Είναι ώρα δράσης, όχι διαλόγου-Ολες οι επιλογές στο τραπέζι-Μεγάλες διαδηλώσεις στο Καράκας

Με ωμό απειλητικό τρόπο, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Πενς έδειξε σήμερα τι σημαίνει δημοκρατία και συναίνεση. Οχι μόνο απέκλεισε κάθε περίπτωση διαλόγου στη Βενεζυέλα, αλλά είπε με νόημα πως ήρθε η ώρα της δράσης!!!

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, κάλεσε μάλιστα το δικτάτορα όπως είπε Μαδούρο να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι!!

Πως λέμε θρίαμβος της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Καμία σχέση.

Ο απαράδεκτος κ. Πενς επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τον θεσμικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και θα το επιβάλλουν με τη βία αν χρειαστεί!!!

Μεγάλες διαδηλώσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στο Καράκας

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μαδούρο, βγήκαν στους δρόμους ντυμένοι στα κόκκινα, συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Μπολίβαρ, στην καρδιά του Καράκας, για να γιορτάσουν αυτήν την επέτειο των 20 χρόνων από την μπολιβαριάνη επανάσταση.

«Γκρίνγκο, έξω από την πατρίδα μου» έγραφε στο πανό που κρατούσε ένας διαδηλωτής.

Από την άλλη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Γκουαΐδό, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, κρατώντας σημαίες της Βενεζουέλας, συγκεντρώθηκαν σε πέντε σημεία στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη συνοικία Λας Μερσέδες.

«Ελευθερία! Ελευθερία! Ελευθερία!» φώναζε το πλήθος, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες, ενώ στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγράφονταν συνθήματα όπως «Οι Βενεζουελάνοι πεθαίνουν από την πείνα ελλείψει τροφίμων και φαρμάκων: Μαδούρο, δολοφόνε!».

Η αντιπολίτευση θέλει να στείλει «ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» για να ευχαριστήσει «όλες τις χώρες, που πολύ σύντομα, θα μας αναγνωρίσουν» δήλωσε ο 35χρονος Χουάν Γκουαΐδό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here