Ομάδα από τα κατεχόμενα θέλει να παίξει στο τουρκικό πρωτάθλημα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η απόφαση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ των κατεχόμενων «Yakin Dogu Universitesi Levkosa» να συμμετάσχει στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος. Με αυτή την ενέργεια η ομάδα από τα κατεχόμενα επιδιώκει να αναγνωριστεί διεθνώς μέσω της παρουσίας στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, καθώς το τουρκοκυπριακό πρωτάθλημα δεν είναι αναγνωρισμένο από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Λούης Δημητρίου, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Balla.com.cy, τόνισε: «Η Ομοσπονδία είναι ενήμερη για το θέμα και έχει προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού το ζήτημα δεν είναι μόνο αθλητικό, και σήμερα έχει προγραμματιστεί και συνάντηση ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασής μας. Έχουμε ανταλλάξει ήδη απόψεις για το πώς θα χειριστούμε το θέμα ώστε να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να αποτρέψουμε τη συμμετοχή της ομάδας αυτής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Πρόσφατα είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο και μία τουρκοκυπριακή ομάδα τροχοκαθίσματος και μετά από ενέργειές μας η FIBA Europe απέτρεψε της συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρομοίως κινούμαστε και σ’ αυτή την περίπτωση«.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here