Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι-Μαίνεται η φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου – Περαχώρας η οποία έχει πνιγεί στους καπνούς.  Η φωτιά εξελίσσεται σε δασική έκταση, ακριβώς πάνω από το Λουτράκι, σε μια περιοχή όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ευτυχώς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κατεύθυνση της πυρκαγιάς δεν είναι προς την πόλη του Λουτρακίου.

Για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας του έντονου καπνού που έχει προκληθεί, έχουν εκκενωθεί δύο μοναστήρια (του Οσίου Παταπίου και του Προφήτη Ηλία), καθώς και ένα γηροκομείο που βρίσκεται στην περιφερειακή Λουτρακίου.

Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν τη νυχτα και επανήλθαν σήμερα παρά τους ισχυρούς ανέμους πο εξακολουθούν να δυσχεραινουν το έργο τους. Το βάρος στη διάρκεια της νύχτας έπεσε στις επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν και αντιμετώπισαν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 119 πυροσβέστες σε πεζοπόρα τμήματα. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Στο μεταξύ, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε στα Μέγαρα Αττικής, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο. Συγκεκριμένα, εκεί επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Η φωτιά είναι σε ρεματιά με δάσος και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής.

Πύλος, Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλωθηκε και στην Ηλεία, στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Για σήμερα, στο κόκκινο έξι περιφέρειες

Σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται (λόγω των ισχυρών ανέμων) πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here