Ολοκληρώθηκε η μεταφορά προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στον Βοτανικό

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΜΠΟΝΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα, στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού. Η επιχείρηση μεταφοράς ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων, του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. 

ÌåôáöïñÜ ôùí ìåôáíáóôþí áðü ôï Ðåäßïí ôïõ ¶ñåùò óôïí åéäéêÜ äéáìïñöùìÝíï ÷þñï ôïõ Âïôáíéêïý, ôçí ÊõñéáêÞ 16 Áõãïýóôïõ 2015. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)

Οι μετανάστες, κυρίως οικογένειες, μεταφέρθηκαν με πούλμαν της πυροσβεστικής σταδιακά από τις 16:30 το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όλα κύλησαν ομαλά. Μετεγκαταστάθηκαν σε οικόπεδο του Ελαιώνα εκτάσεως περίπου 40 στρεμμάτων, όπου έχουν δημιουργηθεί υποδομές, και σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές.

Το απόγευμα της Κυριακής αναχώρησε το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Αρεως.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

ÌåôáöïñÜ ôùí ìåôáíáóôþí áðü ôï Ðåäßïí ôïõ ¶ñåùò óôïí åéäéêÜ äéáìïñöùìÝíï ÷þñï ôïõ Âïôáíéêïý, ôçí ÊõñéáêÞ 16 Áõãïýóôïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here