Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup-Τετάρτη νέα τηλεδιάσκεψη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης το έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε ένα κείμενο προτάσεων και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιφυλάχθηκαν να το μελετήσουν και να διατυπώσουν άποψη την Τετάρτη σε νέα τηλεδιάσκεψη. 

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν στο Reuters, ότι τα μέλη του Eurogroup είδαν με «καλό μάτι» τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης και σημείωσαν ότι αυτές βρίσκονται πιο κοντά στις απόψεις των δανειστών. Oι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε ένα έγγραφο με μεταρρυθμίσεις, το οποίο αξιολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε, μετά τη λήξη των εργασιών, ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης θα μπορούσε να συνοδεύεται από αυστηρότερους όρους, ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ αργά για παράταση του προγράμματος που εκπνέει.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, δημοσίευμα της εφημερίδας Times of Malta ανέφερε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να αναστείλει το δημοψήφισμα, αν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την πρόταση Τσίπρα. Οι πληροφορίες προέρχονται από τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, τονίζει η εφημερίδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here